Ilie Sârbu, despre Victor Ponta: Personal, mi-ar plăcea să-l văd la Cotroceni

Liderul grupului PSD de la Senat, Ilie Sârbu, este de părere că Victor Ponta a devenit "o personalitate extrem de puternică, politică, în plan economic, diplomatic". Într-un interviu pentru Gândul, Sârbu a admis că l-ar vrea pe ginerele său la Palatul Cotroceni, dar deocamdată este doar o opinie personală care nu a fsot luată în calcul în partid.

23 oct. 2013, 20:19
Ilie Sârbu, despre Victor Ponta: Personal, mi-ar plăcea să-l văd la Cotroceni

„Ceea ce face Victor Ponta, face bine. Este de datoria lui să aibă relaţii cu oameni de decizie din lume, cu marile companii să-i convingă că există în România linişte pentru investiţii, că există stat de drept. Sigur că, în momentul în care s-ar pune problema, ca personalitate, ca popularitate, nu pentru Crin Antonescu, ci pentru orice candidat, Victor Ponta este un candidat puternic. Dar nu s-a pus problema aceasta. Nu se pune problema deocamdată ca Victor Ponta să candideze la preşedinţie. Ponta a devenit o personalitate extrem de puternică, politică, în plan economic, diplomatic şi asta contează mai mult. Este mult mai bine pregătit în plan economic decât în urmă cu doi – trei ani, a muncit foarte mult, aş putea să spun că este un elev sârguincios. Dincolo de asta, lucrul pe care românii îl întrezăresc, dar mai sunt răutăţi, Victor Ponta are o calitate extraordinar, este om de caracter, este om de cuvânt şi asta contează”, l-a caracterizat Ilie Sârbu pe Victor Ponta.

Ilie Sârbu l-ar vrea pe Victor Ponta la Palatul Cotroceni, dar susţine că o spune în nume personal şi nu este poziţia partidului.

„Ca idee personală sigur că mi-ar plăcea să-l văd pe Victor Ponta Ponta la Palatul Cotroceni, dar nu s-a pus problema. Cred că e mai multă nevoie de Victor Ponta la Palatul Victoria. A reuşit să-şi construiască un profil de premier pe care eu sincer nu l-am anticipat înainte. E dorinţa lui să meargă pe această linie, sper ca lucrurile să nu se strice dintr-un motiv sau altul”, a declarat pentru Gândul Ilie Sârbu.

VEZI SI: Ponta: Merg şi eu la Bruxelles, şi ce dacă mă întâlnesc cu Băsescu? N-am nimic împotrivă, Doamne fereşte!