Ilie Sârbu: Moţiunea de cenzură a ACL nu ne deranjează

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat luni că Puterea nu este deranjată de moţiunea de cenzură anunţată de Alianţa Creştin-Liberală (ACL), informează Agerpres.

RomaniaTV.net
01 sept. 2014, 14:12
Ilie Sârbu: Moţiunea de cenzură a ACL nu ne deranjează

„Ne-am obişnuit cu asta în viaţa politică românească. Nimic nu-i nou. E un drept pe care-l au, prevăzut de statut, de regulament. Întrebarea e dacă va trece moţiunea, dar un exerciţiu cu siguranţă vor face. Nu ne deranjează, nimic nu-i corect să ne deranjeze. Aşteptăm cu interes să vedem ce ne spun ca să le putem răspunde. Le dau un prilej de a răspunde la fiecare punct”, a spus Sârbu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Permanent.

Alianţa Creştin Liberală (ACL) va iniţia moţiune de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de a pregăti fraudarea alegerilor, a anunţat, luni, copreşedintele ACL, Klaus Johannis.

„Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moţiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor – OUG 45 de pregătire a alegerilor, OUG de legalizare a traseismului politic în administraţia publică locală. Toate aceste demersuri trebuie sancţionate şi moţiunea de cenzură care va fi pregătită de specialiştii noştri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu”, a spus Klaus Johannis, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Johannis a subliniat că grupurile parlamentare ale ACL vor să „oprească abuzurile PSD şi ale Guvernului Ponta într-un domeniu extrem de sensibil”.

„Iniţiatorii au spus că este o problemă extrem de urgentă şi trebuie rezolvată acum, ori joi de când au discutat-o în Guvern iată că s-a făcut luni şi nu s-a publicat nimic. Este cel puţin straniu şi noi bănuim că ceva acolo nu este în regulă că altfel joi seara putea să fie publicată OUG, cum s-a întâmplat de alte ori când s-a publicat Ordonanţa, nici nu fusese discutată până la capăt şi a apărut în Monitorul Oficial. Noi bănuim Guvernul că are anumite demersuri ascunse şi vrem să ştim”, a afirmat Johannis.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a arătat că nu s-a stabilit data la care va fi depusă această moţiune de cenzură. „Să vedem prima dată în Monitorul Oficial forma finală că nici nu mai ştim cum să-i mai spunem că înţeleg că au rediscutat-o OUG şi o să stabilim foarte clar calendarul”, a explicat Blaga.