Ilie Sârbu, nominalizări comisar european: Din timp se auzea că se va da Irlandei comisia de agricultură

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a declarat, luni, că se ştia din timp că portofoliul agriculturii din CE va fi dat Irlandei.

01 sept. 2014, 13:03
Ilie Sârbu, nominalizări comisar european: Din timp se auzea că se va da Irlandei comisia de agricultură

„Aşa cum a explicat şi premierul foarte bine, prima noastră opţiune a fost domnul Cioloş. Dacă în arhitectura Comisiei Europene lucrurile stau altfel, acolo se ţine cont şi de procentul de femei, de bărbaţi, probabil că lucrurile se schimbă„, a declarat Ilie Sârbu.

Despre şansele ca România să păstreze portofoliul de comisar european pe agricultură, liderul senatorilor PSD a explicat că, „de obicei, nu se acordă aceleiaşi ţări aceeaşi comisie”.

E o regulă a Uniunii Europene, în special în continuitate de mandat, nu am văzut niciodată. Mai mult, din timp se auzea că se va da Irlandei comisia de agricultură„, a spus Sârbu.

Întrebat de ce a mai fost făcută nominalizarea lui Dacian Cioloş, în acest context, Ilie Sârbu a răspuns: „A fost dorinţa noastră, dacă nu o făceam, era mai grav„.

CORINA CREŢU şi DACIAN CIOLOŞ, propunerile României pentru funcţia de comisar european

Dacian Cioloş şi Corina Creţu sunt propunerile României pentru funcţia de comisar european, pe care Victor Ponta le-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, într-o scrisoare trimisă la data de 30 iulie. Valeriu Zgonea a declarat, luni, că a primit această scrisoare de la premier, cu solicitarea de a demara procedurile pentru audiere în Parlament odată cu primirea răspunsului oficial din partea şefului CE.