Ilie Sârbu: Parlamentari de la putere vor trece în opoziţie

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat luni, la şedinţa conducerii Senatului, că sunt parlamentari de la putere care vor trece în opoziţie, aceştia aşteptând întrunirea în cvorum a Senatului pentru a-şi anunţa decizia, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 12:24
Ilie Sârbu: Parlamentari de la putere vor trece în opoziţie

„Mai sunt oameni care şi-au anunţat plecarea astăzi (luni – n.r.)”, a spus acesta la cea mai recentă şedinţă a Biroului Permanent al acestei Camere, potrivit transcrierii dicuţiilor publicate pe site-ul Senatului.

Întrebat de către liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, dacă respectivii senatori pleacă de la USL la putere, Ilie Sârbu a răspuns: „Nu, invers”.

Liderul senatorilor UNPR, Şerban Mihăilescu, a spus, pe de altă parte, că parlamentarii care doresc să plece nu pot să-şi exprime opţiunea atât timp cât timp Senatul nu se întruneşte în cvorum de lucru.

„Este o chestie absolut corectă, neavând cvorum nu poate să-şi spună opţiunea. Deci să vină dânşii la cvorum şi vedem opţiunea”, a subliniat senatorul.

„Deci să venim la cvorum…”, a completat această observaţie liderul senatorilor social-democraţi.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat că forul se va reuni luni, când la şedinţă va putea fi prezent şi senatorul UDMR Verestoy Attila, aflat în prezent în concediu medical.