Ilie Sârbu: Postul de preşedinte al Senatului nu a fost adus în discuţie, nici contestat VIDEO

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat marţi că funcţia de preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului nu a fost pusă în discuţie, adăugând că este falsă informaţia potrivit căreia el, dar şi vicepreşedintele PSD al Senatului Ioan Chelaru sau preşedintele Comisiei pentru politică externă Petru Filip şi-ar dori să fie nominalizaţi pentru a prelua acest post.

25 feb. 2014, 10:50
Ilie Sârbu: Postul de preşedinte al Senatului nu a fost adus în discuţie, nici contestat VIDEO

„Postul de preşedinte al Senatului nu a fost adus în discuţie, nici contestat. Îi lăsăm domnului Crin Antonescu posibilitatea să decidă. Este falsă informaţia că eu aş dori să fiu, că (Ioan – n.r.) Chelaru ar dori, că (Petru – n.r.) Filip ar dori să fie, că au fost nominalizaţi. Fals complet. Nu ştiu de unde a apărut… (…) Nu facem caz din asta, nu ne interesează nici pentru mine, nici pentru alţi colegi de-ai mei, fiindcă postul, oricum, prin protocol, revenea la vremea respectivă PC. PC poate să îl revendice. Noi îi lăsăm domnului Crin Antonescu toate privilegiile pe care le are din acest post: vilă, casă de protocol, maşini, consilieri câţi vrea dânsul. Nu avem o problemă”, a spus Sârbu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Ilie Sârbu: Avem o uşă deschisă la UDMR – protocolul semnat în 2012 VIDEO

El a adăugat că, în şedinţele USL, Crin Antonescu şi-a exprimat intenţia de a demisiona de la conducerea Senatului.
„Da, a spus, în şedinţa la care am participat eu. Eu am şi spus asta la un post de televiziune, într-o după-amiază, atunci când situaţia era tensionată, am spus lucrul acesta în ideea în care am arătat că are onoare şi caracter. A spus: ‘Dacă de asta depinde, eu plec’. Era dialogul între PC şi domnul Crin Antonescu, PNL”, a completat Sârbu.