Ilie Sârbu: Traian Băsescu este măcinat de o frică teribilă. Ne-a făcut de râsul Europei cu fratele său

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a reacţionat luni, după ce Traian Băsescu a declarat că trecerea ADS în subordinea premierului ar fi legată de "influenţa exercitată de socrul prim-ministrului". Sârbu spune că şeful statului este "măcinat de o frică teribilă", explicată de faptul că "familia sa face obiectul unor anchete judiciare de proporții". 

16 iul. 2014, 11:53
Ilie Sârbu: Traian Băsescu este măcinat de o frică teribilă. Ne-a făcut de râsul Europei cu fratele său

Ilie Sârbu susţine, într-un comunicat de presă, că Traian Băsescu „intoxică spațiul public” , iar „disperarea și teama” l-au determinat să lanseze noi scandaluri pe scena politică. 

La Traian Băsescu mă refer, un personaj care e măcinat de o frică teribilă, explicabilă ușor având în vedere faptul că familia sa face obiectul unor anchete judiciare de proporții: fratele se află în arest de câteva săptămâni, afacerile uneia dintre fiicele sale se află în atenția Poliției și Parchetului, ginerele și cuscrul său sunt anchetați de asemenea. Acesta este tabloul familiei prezidențiale după zece ani de mandat Băsescu. Ca să nu mai vorbim de oamenii pe care i-a gestionat și promovat pe timpul guvernărilor PDL, unii dintre ei fiind în pușcărie, alții în anchete ale Parchetului și DNA„, precizează Ilie Sârbu.

Senatorul spune că „Traian Băsescu a ieșit din nou la rampă aruncând cu noroi în premierul Victor Ponta, în speranța că diversiunea sa va reuși, iar românii își vor abate atenția de la grupul infracțional pe care l-a creat și patronat în toți acești ani, mizând pe jocuri murdare, pe intimidări și pe o interminabilă cacealma”.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Am făcut o GREŞEALĂ că m-am dus la Cotroceni. Când te bagi în COCINĂ, te mănâncă porcii

După ce ne-a făcut de râsul Europei cu fratele său, un apropiat al unuia dintre cele mai violente clanuri infracționale din sudul țării, acum Băsescu aruncă fumigene prin presă, încercând să lege inclusiv numele meu de problemele care au existat la Agenția Domeniilor Statului. Nu îi răspund lui Traian Băsescu pentru că el oricum nu mai reprezintă nimic în România, ci pentru corecta informare a opiniei publice precizez că, în toți acești ani, nu am avut nici măcar calitatea de martor în vreun proces. Dacă au existat erori, greșeli sau poate infracțiuni în unele din instituțiile pe care le-am avut în subordine ca ministru, cei vinovați au răspuns sau probabil vor răspunde în fața justiției. Cine poate crede că Băsescu, în toți acești ani, nu a încercat să-mi fabrice vreun dosar este fie neinformat, fie naiv. În ciuda eforturilor sale, nu a reușit acest lucru„, spune Sârbu.

Social-democratul adaugă faptul că Traian Băsescu nu este cel în măsură să vorbească despre neregulile din instituțiile statulu:

„Acest trist personaj este disperat acum pentru că va trebui să dea explicații multe după încheierea mandatului său, din care nu au mai rămas decât foarte puține săptămâni. De fapt, acesta este motivul disperării sale fără margini. Afacerea Flota, casa din Mihăileanu, combinațiile cu terenurile de la Nana dar, mai ales, apropierea dintre familia sa și un clan infracțional specializat în comiterea de infracțiuni cu violență sunt lucruri despre care președintele va fi întrebat cât de curând. Nu aveam oricum așteptări de la el, însă nu pot să nu constat că toata mizeria și ura pe care le-a răspândit, sistematic, în societatea noastră se întorc, ca un blestem de care nu poate scăpa, împotriva lui și a familiei sale„.

Reacţia lui Ilie Sârbu vine după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că „trecerea ADS în subordinea premierului nu este ‘întâmplătoare’ şi ar fi legată de influenţa exercitată de socrul prim-ministrului, Ilie Sârbu.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Ponta a depăşit nişte limite. Am tot ÎNGHIŢIT. Ioana Petrescu a fost aruncată în GURA LUPULUI

‘(Victor Ponta – n.r.) trebuie să îl aibă în vedere şi pe socrul lui când face (controale – n.r.) la ADS, pentru că nu întâmplător a fost adus ADS în subordinea directă a prim-ministrului. Marele păpuşar la ADS este domnul Ilie Sârbu, tata socru‘, a afirmat Băsescu.

Băsescu a mai spus că numirile de la EximBank au fost făcute prin trafic de influenţă, iar şeful cancelariei premierului ar fi ‘unul dintre sforarii numirilor’.

‘La EximBank, s-a făcut un trafic de influenţă uriaş cu privire la numirile care s-au făcut acolo şi va trebui să vedem evoluţia Exim Asigurări şi EximBank ca urmare a acestor numiri. (…) Şi aici şeful cancelariei prim-ministrului este unul din marii sforari ai numirilor, domnul Viorică. Dar nu numai la EximBank, la toate. Premierul îşi face treaba prin acest şef de cabinet’, a spus şeful statului.

Întrebat dacă are dovezi în acest sens, preşedintele a răspuns că are informaţii ‘credibile’, ‘din presă’