Ilie Șerbănescu NU susține unirea României cu Moldova: „Hai să fim normali la cap! Doar dacă se dorește pierderea Ardealului se poate face asta!” | EXCLUSIV

Ilie Șerbănescu, fostul minsitru al Reformei, nu crede că REunirea României cu Republica Moldova este un plan înțelept. Economistul a explicat în direct, la România TV, de ce se opune. 

01 dec. 2022, 15:35
Ilie Șerbănescu NU susține unirea României cu Moldova: „Hai să fim normali la cap! Doar dacă se dorește pierderea Ardealului se poate face asta!” | EXCLUSIV

Dincolo de emoții, România trebuie să gândească mai mult rațional, crede Ilie Șerbănescu. În opinia economistului, țara noastră e în pericol să piardă Ardealul.

„Eu sunt un om bătrân, îmi permiteți să vă spun o chestiune bătrânească. Domne’, mi se pare că una e să ajuți Republica Moldova la greu, alta e cu scenariul ăsta! Asta se poate reuși dacă vrea să se piardă Ardealul. România are de apărat ceea ce are, nu ceea ce n-are. Hai să fim realiști! E realism politic într-o susținere ca aceasta, indiferent ce ne palpită inima. Hai să fim normali la cap, în această situație! 

Nu trebuie confundat cu ajutorul foarte mic pe care-l poate da România Republicii Moldova, la greu. Noi nu suntem Germania de Vest și Germania de Est!”, a declarat Ilie Șerbănescu, la România TV.

De asemenea, fostul ministru a comentat și despre corupția din România.

„Tot ce se fură, e tot ce a mai rămas de la bunici. În 30 de ani, nu știu să fi construit ceva semnificativ”, a declarat Ilie Șerbănescu.

În România, cel mai mare susținător al REunirii dintre politicienii vizibili este George Simion.

 

Ministrul Ilie Șebănescu, revoltat

 

Într-un interviu oferit pentru Victor Ciutacu, fostul ministru a declarat că România nu are niciun cuvânt de spus la nivelul UE.

„(…) Această țară este controlată și diriguită în ceea ce privește prețurile de niște companii străine, care cu câte 10-15 salariați dictează aici munca oamenilor. Să nu ne facem că nu vedem aceste lucruri, că aceasta este situația.

(…) Această țară, care face parte din UE, pentru care apartenența la UE a devenit o pacoste, nu are o strategie de securitate alimentară. În baza acestei inexistențe, această țară poate să se confrunte cu înghețarea producției de îngrășăminte și multe altele. România are cele mai mici subvenții din UE, că UE are un nucleu care-și face treburile pe seama celorlalți. Unul dintre ei este România. Asta este situatia. Dacă dvs. credeți că cu un asemenea debit vom reuși să înfruntăm cea mai îngrozitoare perioadă care e posibil sa ne aștepte din cauza prețurilor la energie și a războiului, să dea Dumnezeu să fim ajutați în această direcție!”, a mai comentat Șerbănescu.