Iliescu, admonestat după lansarea cărţii sale: „Măi, animalule!”

Marţi după-amiază, la ieşirea din clădirea Muzeului Unirii din Iaşi, Ion Iliescu a fost admonestat de şeful organizaţiei FAPTA din Iaşi, Sorin Bălănescu, acesta strigând către fostul şef al statului "Măi, animalule!".

RomaniaTV.net
18 oct. 2011, 20:18
Iliescu, admonestat după lansarea cărţii sale: „Măi, animalule!”

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a fost admonestat la Iaşi de către preşedintele organizaţiei non-guvernamentale FAPTA Sorin Bălănescu, care i-a spus „Măi, animalule!”, la ieşirea din clădirea unde fostul şef al statului tocmai îşi lansase o carte, potrivit Mediafax.

Marţi după-amiază, la ieşirea din clădirea Muzeului Unirii din Iaşi, Ion Iliescu a fost admonestat de şeful organizaţiei FAPTA din Iaşi, Sorin Bălănescu, acesta strigând către fostul şef al statului „Măi, animalule!”.

Bălănescu, alături de un prieten, l-a aşteptat pe Ion Iliescu la poarta Muzeului Unirii, unde fostul şef al statului şi-a lansat volumul „Fragmente de viaţă şi istorie trăită”.

Ion Iliescu n-a avut nicio reacţie la afirmaţia lui Bălănescu, urcând rapid în maşină, alături de liderul local al PSD Gheorghe Nichita.

Sorin Bălănescu a declarat pentru corespondentul Mediafax că are libertatea să spună orice doreşte şi că nu a folosit cuvinte urâte la adresa fostului şef al statului.

„Am strigat «Măi, animalule!», replică pe care, la un moment dat, când era preşedinte, a folosit-o şi Iliescu. Consider că Iliescu a îngropat România 20 de ani, la fel cum primarul Nichita a distrus oraşul şi l-a îngropat în datorii”, a afirmat Sorin Bălănescu.

El a precizat că nu a fost amendat de către poliţiştii locali, prezenţi la faţa locului.

„A venit la mine şeful Poliţiei Locale şi m-a întrebat ce caut în locul respectiv. Eu i-am răspuns, întrebându-l ce caută Iliescu la Iaşi”, a spus Bălănescu.

În luna iulie a acestui an, preşedintele FAPTA Iaşi, Sorin Bălănescu, a fost amendat de către poliţişti, fiind acuzat că a provocat scandal în faţa unui centru de cartier al primăriei, unde Gheorghe Nichita urma să ţină audienţe.

El a împărţit atunci pliante cu conţinut critic la adresa primarului Nichita, spunându-le poliţiştilor că va părăsi zona doar după ce va termina de distribuit pliantele.

Ulterior, el a fost preluat de poliţiştii, urcat cu forţa în duba Poliţiei, fiind amendat pentru tulburarea liniştii publice.