Iliescu: Boicotarea referendumului este antidemocratică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, scrie pe blogul său, că declaraţiile preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi ale conducerii PDL conform cărora referendumul ar fi "o lovitură de stat" sunt "gratuite şi aberante", fostul şef de stat precizând că Parlamentele nu dau "lovituri de stat".

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 08:22
Iliescu: Boicotarea referendumului este antidemocratică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, scrie pe blogul său, că declaraţiile preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi ale conducerii PDL conform cărora referendumul ar fi „o lovitură de stat” sunt „gratuite şi aberante”, fostul şef de stat precizând că Parlamentele nu dau „lovituri de stat”.

„Afirmaţiile domnului Traian Băsescu, ca şi cele ale conducerii PDL, că referendumul din 29 iulie ar fi «o lovitura de stat», sunt gratuite şi aberante”, scrie Iliescu pe blogul său. Ion Iliescu menţionează că decizia organizării referendumului a fost adoptată în mod democratic de către Parlamentul României.

„Parlamentele nu dau «lovituri de stat». Acestea, de regulă, sunt obiectul loviturilor de stat”, adaugă fostul şef al statului.

El precizează că apelul la referendum, deci la consultarea cetăţenilor, este o procedură eminamente democratică. „Boicotarea alegerilor, decisă de PDL este antidemocratică; ea înseamnă teama de opinia populară”, susţine Ion Iliescu.

În opinia sa, pentru stabilitatea ţării, participarea masivă a cetăţenilor la referendumul din 29 iulie este „o necesitate”.

Citeşte şi: Iliescu: Boicotarea referendumului arată că le este frică de rezultatul votului