Iliescu: Dacă Băsescu nu va ţine cont de propunerea de premier a USL, există replici pe măsură

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că există "replici pe măsură" pentru situaţia în care şeful statului, Traian Băsescu, nu va ţine cont de propunerea de premier a USL, în cazul în care Uniunea va avea majoritatea parlamentară.

RomaniaTV.net
07 dec. 2012, 14:33
Iliescu: Dacă Băsescu nu va ţine cont de propunerea de premier a USL, există replici pe măsură

Întrebat dacă vede posibilă o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, în cazul în care acesta nu va ţine cont de propunerea USL, dacă Uniunea va deţine viitoarea majoritate parlamentară, Iliescu a răspuns: „Există replici pe măsură. Altminteri nu o să perpetuăm o stare de instabilitate numai din cauza unor capricii. Şi, pe baza regulilor constituţionale, se pot rezolva problemele în mod raţional”.

Iliescu a adăugat că speră că Traian Băsescu va proceda ca un om politic realist, cu o gândire politică matură în această situaţie, informează Mediafax.

Citeşte şi Sondaj: 53% cred că Traian Băsescu şi USL vor ajunge la o criză politică

„Eu sper altceva, ca preşedintele Băsescu să procedeze ca un om politic realist. Poate să aibă păreri individuale, poate să aibă sentimente şi resentimente şi simpatii şi antipatii, dar până la urmă trebuie să prevaleze gândirea politică matură în faţa unei realităţi date”, a adăugat Iliescu.

Citeşte şi Europenii îl avertizează pe Băsescu să respecte Constituţia în privinţa formării unui nou Guvern