Iliescu, după declaraţiile lui Frunzăverde: Tensiuni în USL? De ce tensiuni?

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a reacţionat, miercuri, la declaraţiile preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, privind situaţia bugetară dezastruoasă a României, spunând că acesta a ridicat probleme care îl afectează pe el şi că se impune dialogul cu Guvernul.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 11:40
Iliescu, după declaraţiile lui Frunzăverde: Tensiuni în USL? De ce tensiuni?

Un preşedinte de Consiliu Judeţean ridică probleme care îl afectează pe el. Şi dialogul acesta al structurilor locale cu Guvernul e un lucru firesc„, a spus Ion Iliescu.

El a arătat că declaraţiile contradictorii ale lui Frunzăverde, care spune că nu sunt bani pentru rambursarea tranşei la FMI şi că ar trebui să fim fericiţi dacă avem bani pentru salarii şi pensii, şi cele ale premierul Victor Ponta, care afirmă contrariul, nu se erijează în tensiuni în interiorul USL.

„Tensiuni în USL? De ce tensiuni? Dialogul acesta şi la nivel central, între ministere, cum anume se împart lucrurile, şi între structurile centrale şi locale este un lucru firesc. Trebuie să găsească formula, să discute, să rezolve şi dialogul este util şi necesar”, a spus Iliescu.

El a arătat că nu deţine informaţii privind tema declaraţiilor lui Furnzăverde şi a evitat alte comentarii suplimentare.

„Eu nu am niciun fel de funcţie executivă, nu deţin nicio informaţie. V-aţi referit la oameni care se află în miezul problemelor. Nu am ce să comentez. Nu sunt în cursul lucrurilor şi comentariile mele sunt total inutile”, a spus Iliescu.

Marţi, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean Caraş-Severin, preşedintele Consiliului, Sorin Frunzăverde, fiind întrebat despre alocările bugetare, a răspuns că bugetul naţional este mult sub limită.

Afirmaţia a fost susţinută în şedinţa extraordinară a CJ privind bugetul judeţului pe acest an, după ce unul dintre consilierii judeţeni a insinuat că bugetul alocat nu acoperă cheltuielile pe anul 2013.

„În acest moment situaţia bugetară naţională este dramatică. Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie (…) Situaţia este cea care este, adică dacă vom plăti salariile şi pensiile să fim fericiţi”, i-a răspuns Frunzăverde consilierului judeţean.

Premierul Victor Ponta l-a contrazis pe preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde (PNL) şi a afirmat că Guvernul dispune de bani atât pentru salarii şi pensii, cât şi pentru FMI, adăugând însă că poate banii de salarii vor fi tăiaţi chiar la acest consiliu judeţean, unde „oamenii, sau cel puţin şefii, vor să fie la televizor”.