Iliescu nu exclude revocarea lui Blaga de la şefia Senatului

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că există posibilitatea ca obţinerea majorităţii la Senat de către opoziţie să conducă şi la schimbarea actualei conduceri a instituţiei, deţinute de democrat-liberalul Vasile Blaga.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 10:51
Iliescu nu exclude revocarea lui Blaga de la şefia Senatului

Întrebat dacă este oportună obţinerea funcţiei de preşedinte al Senatului, în condiţiile în care opoziţia a obţinut majoritatea în această Cameră, Iliescu a răspuns: „E posibil”. „Aşa cum s-a schimbat majoritatea în favoarea celor de la putere şi au schimbat conducerea Senatului, schimbarea aceasta poate să ducă şi la schimbarea conducerii”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă ar fi de actualitate astfel şi suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, Iliescu a răspuns: „E posibil, nu ştiu”.

Preşedintele de onoare al PSD a mai spus că plecările recente ale unor parlamentari PDL către opoziţie denotă deruta unei formaţiuni care îşi pierde suflul. Întrebat dacă este de acord cu valul de veniri la PSD şi PNL, Iliescu a răspuns: „E o reacţie generală la traseismul acesta politic. Asta arată deruta unei formaţiuni care îşi pierde suflul”.

Preşedintele de onoare al PSD a admis că cei din opoziţie au reţineri legate de acuzaţiile de traseism şi de valoarea celor care pleacă acum din arcul guvernamental.

„Altminteri, sigur cei din opoziţie au şi ei reţinerile lor în legătură cu traseismul şi valoarea celor care vin”, a spus Iliescu.

Deputatul de Timiş Marius Dugulescu demisionează din PDL şi se înscrie în PNL, anunţul fiind făcut, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş, în prezenţa liderilor PNL Crin Antonescu, Dan Radu Ruşanu şi Sorin Frunzăverde.

Senatorul Mihaela Popa a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi alături de vicepreşedinţii PNL Sorin Frunzăverde şi Relu Fenechiu, că trece de la PDL la PNL.