Iliescu: Opiniile lui Gordon, vădit influenţate de partizanii lui Băsescu

Ion Iliescu susţine că sosirea intempestivă a lui Philip Gordon la Bucureşti, precum şi opiniile exprimate de acesta, "vădit influenţate de campania de dezinformare reuşită de partizanii lui Băsescu ", reflectate şi în declaraţiile preşedintelui CE, constituie "un fapt regretabil".

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 12:41
Iliescu: Opiniile lui Gordon, vădit influenţate de partizanii lui Băsescu

„Sosirea intempestivă a subsecretarului de stat al SUA la Bucureşti şi opiniile exprimate, cu acest prilej – vădit influenţate de campania de dezinformare reuşită de partizanii d-lui Băsescu (reflectate, de altfel, şi în declaraţiile d-lui Barroso), constituie un fapt regretabil”, scrie fostul şef al statului pe blogul său.

În opinia lui Ion Iliescu, este surprinzător „cu câtă uşurinţă unele cancelarii occidentale (şi inclusiv reprezentanţii lor la Bucureşti) pot fi influenţate de campania de intoxicare desfăşurată de susţinătorii d-lui Băsescu şi câtă lipsă de sensibilitate şi respect pot manifesta acestea faţă de un vot popular, exprimat la un Referendum organizat în mijlocul verii, în ciuda boicotului proclamat de d-l Băsescu şi susţinătorii săi”.

Iliescu susţine că acestea trebuie să constituie o temă de reflecţie serioasă şi totodată un obiectiv pentru o acţiune amplă din partea autorităţilor, şi în special a MAE, vizând „contacte active şi o informare promptă, obiectivă şi cât mai completă” a aliaţilor şi partenerilor României.

Preşedintele de onoare al PSD consideră că aceasta trebuie să fie şi o temă de dezbatere cu întreg corpul diplomatic, care se va reuni la Bucureşti, la începutul lunii septembrie, cu prilejul „Zilei diplomaţiei române”.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Antena 3, că reprezentantul Departamentului de Stat al SUA avea informaţii incorecte, el punctând faptul că prima întrevedere a lui Philip Gordon în România a fost cu Traian Băsescu.

Philip Gordon, reprezentantul guvernului american, a declarat, luni seară, că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti, precizând că a auzit „ceea ce trebuia” de la oficialii români cu care a discutat, rămânând de văzut dacă aceştia vor respecta ce au spus.

„Ne pasă de România, de viitorul ei, de democraţia ei”, a spus Gordon.