Iliescu: Preşedintele ţării nu poate să ignore o realitate clară. Dacă o va face, va plăti VIDEO

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că REZULTATUL ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012 nu poate fi ignorat de preşedintele ţării. 

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 10:56
Iliescu: Preşedintele ţării nu poate să ignore o realitate clară. Dacă o va face, va plăti VIDEO

Traian Băsescu va trebui să plătească dacă ignoră voinţa poporului şi nu îl va numi premier pe Victor Ponta. Asta crede fostul preşedinte Ion Iliescu. Acesta a declarat într-o intervenţie la România TV că Traian Băsescu ar putea fi suspendat din nou, dacă nu va respecta noua majoritate parlamentară.

„Rezultatul alegerilor cred că este expresia unei stări de spirit pe care forţele politice nu pot s-o ignore. Este opţiunea clară a electoratului român. Această majoritatea este o premisă bună pentru guvernare. Această majoritate poate să ofere o bază solidă pentru o abordare raţională a tuturor problemelor cu care se confruntă societatea românească”, a spus Ion Iliescu la România TV.

În plus, preşedintele de onoare al PSD declară că preşedintele ţării nu poate ignora rezultatele. „Acestă majoritate are şi autoritatea morală şi baza legală pentru a-şi prezenta formula proprie de guvernare, pe care preşedintele nu poate s-o ignore. Dacă o va ignora, va plăti”, a spus Iliescu, răspunzând afirmativ atunci când a fost întrebat dacă preţul ar pitea fi o noua suspendare.

Fostul preşedinte a adăugat că un dialog cu maghiarii este util şi necesar. „Nu poate fi ignorată populaţia maghiară. Este de preferat un dialog cu UDMR-ul”, a completat Iliescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, că apreciază „gestul” premierului Victor Ponta şi că după ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va începe discuţii cu USL, considerând că interesele Uniunii trebuie să fie reprezentate în Parlament şi Guvern.

UDMR va avea în viitorul Parlament zece deputaţi şi şase senatori aleşi în mod direct în colegii din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Bihor şi Satu Mare, între ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo şi Marko Bela, arată numărătoarea paralelă a Uniunii.