Iliescu: Radu Vasile a avut o prezenţă activă în evoluţia României VIDEO

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi că decesul lui Radu Vasile reprezintă o pierdere atât pentru familie, cât şi pentru societate, întrucât a fost unul dintre oamenii politici cu o prezenţă activă în evoluţia României.

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 11:57
Iliescu: Radu Vasile a avut o prezenţă activă în evoluţia României VIDEO

„Este o pierdere pentru familie, dar şi pentru societate în general. A fost unul dintre oamenii politici care a avut o prezenţă activă în toată evoluţia noastră. Noi ne-am situat pe poziţii politice diferite, dar relaţia noastră a fost o relaţie civilizată, de stimă, respect reciproc, de dialog. Am apreciat tocmai realismul şi comportamentul său firesc aşa cum ar trebui să fie, indiferent de opţiunea fiecăruia. Şi ca premier am văzut şi aprecierile altora într-o perioadă dificilă pentru ţară, dar am fost apoi şi colegi de Senat”, a spus Iliescu, după ce a depus un ultim omagiu la Senat fostului premier Radu Vasile.

Iliescu a precizat că a avut contacte permanente cu Radu Vasile şi o relaţie normală, de respect reciproc.

„Am avut contacte permanente şi ceea ce a caracterizat relaţia noastră a fost o relaţie firească, normală, umană, de respect reciproc. La 71 de ani avea încă potenţial şi intelectual. Durerea mare este la familie unde am văzut soţia care e pierită săraca şi ea este bolnavă”, a mai afirmat Ion Iliescu, citat de Agerpres.

Fostul premier Radu Vasile a decedat miercuri dimineaţă, la vârsta de 70 de ani.