Iliescu: „S-ar impune o audiere a doamnei Kovesi din partea Parlamentului”

Ion Iliescu acuză Parchetul de amestec în validarea referendumului şi afirmă că şeful acestei instituţii ar trebui să-şi justifice acţiunile în faţa Parlamentului. "S-ar impune, cred, o audiere a doamnei Kovesi, în aceste chestiuni, din partea Parlamentului", scrie Iliescu pe blogul său.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 13:30
Iliescu: „S-ar impune o audiere a doamnei Kovesi din partea Parlamentului”

Într-o postare pe blogul personal, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, pune sub semnul întrebării intervenţia Parchetului în problema validării referendumului pe care o cataloghează drept un abuz.

„În acţiunea sa, Curtea Constituţională poate apela la Autoritatea Electorală Permanentă, la Biroul Electoral Central, la Guvern, la Ministerul de Interne. Amestecul Parchetului, solicitarea de către acesta a listelor electorale este un lucru anormal şi un abuz. Precum, un abuz din partea sa este şi anchetarea, pe aceste probleme, în această fază, a foştilor miniştri şi a unor funcţionari din Ministerul de Interne. Este o presiune evidentă, la comanda celui suspendat! S-ar impune, cred, o audiere a doamnei Kovesi, în aceste chestiuni, din partea Parlamentului”, scrie Ion Iliescu.