Iliescu: Soţia este riguroasă în privinţa meniului de Crăciun, dar nu lipsesc sarmalele şi cozonacul

Ion şi Nina Iliescu vor petrece sărbătorile acasă. Fostul preşedinte a mărturisit că, în ciuda regimului alimentar pe care trebuie să-l respecte cu stricteţe, de pe masa de Crăciun nu vor lipsi sarmalele şi cozonacii.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 19:04
Iliescu: Soţia este riguroasă în privinţa meniului de Crăciun, dar nu lipsesc sarmalele şi cozonacul

„Ştiu că pentru mulţi aceste sărbători nu sunt însoţite de un prilej de mare bucurie pentru că se confruntă cu greutăţi foarte mari. Aş vrea să le urez un an mai bun şi să aibă un prilej de bucurie cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.  În familie să se simtă românii mai uniţi, să nu ne pierdem speranţa şi să cultivăm solidaritatea umană, care este bunul cel mai de preţ şi, pentru noi românii care am avut o istorie nu foarte favorabilă, solidaritatea a fost forţa care ne-a ajutat să trecem prin greutăţi şi să ne cultivăm speranţele spre mai bine”, a declarat Ion Iliescu într-un interviu pentru România TV.

Fostul şef al statului a spus că va petrece de Crăciun şi de Revelion în familie, dar a mărturisit că în ciuda regimului alimentar pe care trebuie să-l respecte cu stricteţe de pe masa de Crăciun nu vor lipsi sarmalele şi cozonacii. Ion Iliescu a mai spus că soţia sa, Nina, „este foarte riguroasă” în privinţa meniului.

Nici cadourile nu vor lipsi. „Nu avem copii, dar avem nepoţi din partea fratelui meu, şi mesajul nostru către ei este simbolic”.

Ion Iliescu a mai declarat că „cel mai deosebit şi dramatic” Crăciun a fost cel din ’89. „A însemnat o cotitură în viaţa noastră a tuturor. A fost o cotitură dramatică”.