Iliescu: Voi chiar îl luaţi în serios pe Băsescu? Este o diversiune, o cacealma VIDEO

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a arătat contrariat de faptul că presa ia în serios afirmaţiile făcute de Traian Băsescu privind posibilitatea ca USL să fi format guvernul după demisia lui Boc. "Voi chiar îl luaţi în serios?", i-a întrebat fostul şef al statului pe ziariştii adunaţi în sediul central al PSD.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 10:13
Iliescu: Voi chiar îl luaţi în serios pe Băsescu? Este o diversiune, o cacealma VIDEO

Iliescu susţine că Băsescu a căutat să provoace o dispută publică făcând publică propunerea.

„Ce concordanţă găsiţi între declaraţia de aseară şi tot ceea ce a spus cu câteva săptămâni înainte despre USL, despre Victor Ponta? Adică, dacă USL ar câştiga cu majoritate, el nu ar apela la un premier din partea USL. Ne trimite la Constituţie, că acolo e vorba de partide, nu de alianţe. Şi acuma vine tam-nesam că el i-a propus lui Ponta să fie premier. Cine poate să îl ia în serios? Este o diversiune, o cacealma”, a declarat Iliescu.

El a arătat că propunerea era oricum inacceptabilă pentru USL. „Este vreun partid serios care să accepte aşa ceva, fără să aibă o majoritate parlamentară?”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă fusese informat de către Ponta cu privire la propunere, Ion Iliescu a negat. „Nu, pentru că nu avea despre ce să informeze”, a conchis liderul social-democrat.