Iluminatul stradal nu va lipsi de la Timișoara. Fritz: E important să avem atmosferă de sărbători

Primarul Timișoarei caută soluții pentru a oferi cetățenilor o atmosferă de sărbătoare pe străzile din oraș. Dominic Fritz își dorește un ”târg minimalist”, în condiții de siguranță.

17 nov. 2020, 12:27
Iluminatul stradal nu va lipsi de la Timișoara. Fritz: E important să avem atmosferă de sărbători

Iluminatul stradal nu va lipsi de la Timișoara. Târgul de Crăciun nu va avea loc în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea eidlul caută soluții pentru a organiza un ”târg minimalist”, însă exclude evenimentele la care oamenii s-ar putea înghesui.

Citește și: Imaginea groazei la Timişoara. Rudele persoanelor decedate de COVID îşi identifică morţii pe stadion. Cadavrele sunt urcate într-o remorcă de TIR

„E foarte clar că nu o să avem un târg de Crăciun în formă obișnuită în acest an. Analizăm să vedem dacă există forme minime de târg, poate și în cartiere, dar trebuie să observăm foarte bine situația epidemiologică. Eu sunt sceptic că o să avem un târg care să merite acest nume. Bineînțeles că, din păcate, nu vom avea evenimente mari, concerte, de Revelion sau de Ziua României”, a declarat Dominic Fritz pentru Adevărul.

Edilul susține că este important, în special pentru cei mici, să fie o atmosferă de sărbători pe stradă. Dominic Fritz a precizat că vor exista ornamente și luminițe.

Iluminatul stradal nu va lipsi de la Timișoara. „Ce vom avea cu siguranță este iluminat festiv pentru că, deși trecem printr-o perioada mai grea, e important să avem o atmosfera de sărbători și copiii să simtă că este perioada Crăciunului. Vom avea niște ornamente, niște luminițe, atât în centru, dar și în câteva cartiere pentru că nu vrem să încurajăm oamenii să vină în centru, ci să simtă această atmosfera și în cartiere”, a declarat Dominic Fritz.

Orașul Timișoara se află la un pas de carantină după ce s-a depășit pragul de 8 cazuri la mia de locuitori. Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a primit, vineri, cinci aparate de ventilaţie mecanică, conform TION.

Oraşul a depășit, duminică, incidența de infectare 8 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile. În județul Timiș sunt și alte localități care au incidență peste 7 sau 8 la mie. Timișoara a ajuns la o rată de infectare de 8,04.