Iluzia optică pe care doar cei cu un IQ ridicat o pot rezolva în cinci secunde: unde este coroana din poză?

Iluziile optice ne ajută să ne creștem capacitatea de concentrare și să ne menținem atenția cât mai mult timp. Acest test este destinat celor inteligenți. Doar 5% dintre participanți pot să vadă coroana în doar 5 secunde.

14 dec. 2022, 09:54
Iluzia optică pe care doar cei cu un IQ ridicat o pot rezolva în cinci secunde: unde este coroana din poză?

Iluziile optice îți arată cât de inteligent ești. Din ce în ce mai mulți oameni se arată interesați de astfel de provocări.

Iluzia optică pe care doar cei cu un IQ ridicat o pot rezolva în cinci secunde: unde este coroana din poză?

Prin aceste teste, specialiștii pot observa mintea oamenilor și capacitatea acestora de a avea viziuni și perspective diferite față de o imagine. Experții au descoperit de-a lungul timpului mai multe tipuri de iluzii precum: iluzii optice, fizice, fiziologice și cognitive.

Citește și : Care sunt zodiile care nu se vor căsători niciodată. Pentru acești nativi nu va apărea sufletul pereche

Imaginea de mai jos este deja virală pe internet și asta pentru că multora le-a dat bătăi de cap. În ilustrație se poate observa un dormitor plin cu lucruri personale, iar în interiorul său o coroană ascunsă. Provocarea constă în a detecta rapid coroana ascunsă în interiorul imaginii.

Citește și : Testul de personalitate care îţi spune de ce fugi de relaţiile serioase. Răspunsul se află în această imagine, ce vezi mai întâi?

Experții susțin că doar 5% dintre persoanele care au făcut testul au putut să găsească obiectul în timpul pus la dispoziție. În această imagine putem observa că totul este foarte bine pus în ordine. Cei cu un IQ dezvoltat au reușit să vadă rapid coroana. Ei bine, aceasta se află pe primul raft de sus. La o primă privire nu se poate detecta atât de ușor decât de cei cu un un IQ ridicat.

Persoane care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Este valoarea de IQ extraordinar de înaltă.

Persoane cu acest IQ sunt genii în timuri lor. Descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Dintre personajele cunoscute au valoarea asemănătoare a IQ-ului de exemplu Bill Gates sau Stephen Hawking.