Iluzia optică pe care puţini oameni reuşesc să o descifreze. Are o vechime de peste 100 de ani FOTO

Una dintre cele mai vechi iluzii optice face senzație pe internet. La origine, în anul 1880, a fost un puzzle pentru copii, dar apoi a devenit o iluzie optică senzațională.

09 ian. 2023, 09:46
Iluzia optică pe care puţini oameni reuşesc să o descifreze. Are o vechime de peste 100 de ani FOTO
Iluzia optică pe care puţini oameni reuşesc să o descifreze. Are o vechime de peste 100 de ani

Iluzia optică pe care puţini oameni reuşesc să o descifreze. Iluzia optică sau iluzia vizuală reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității. Iluziile optice sunt studiate de psihologia percepției. O iluzie optică implica o eroare în percepţia vizuală. Prin convenţie, termenul de „iluzie optică” este limitat la aparente senzoriale ce implică percepţia mişcării şi a formei. Iluziile optice nu sunt datorate unor defecte de vedere caracteristice numai unei persoane sau unui grup restrâns de persoane, ci ele sunt valabile pentru orice persoană, fiind datorate modului însuşi de construcţie şi funcţionare a sistemului vizual.

Citeşte şi: Iluzia optică care îți arată cât de inteligent ești: Poți observa în imagine cheia pierdută de această femeie?

Imaginea din cazul de faţă prezintă capul unui urs, desenat în așa fel încât, în interior, se descifrează și fața unui om.

Citeşte şi: Misterul unui tablou vechi de peste 100 de ani. Iluzia optică descoperită după moartea pictorului dă fiori tuturor