Misterul unui tablou vechi de peste 100 de ani. Iluzia optică descoperită după moartea pictorului dă fiori tuturor

Un tablou pictat în urmă cu peste 100 de ani dă fiori şi stârneşte curiozitatea internauţilor. Acesta aparţine pictorului maghiar Tivadar Csontváry Kosztka.

06 feb. 2022, 19:29
Misterul unui tablou vechi de peste 100 de ani. Iluzia optică descoperită după moartea pictorului dă fiori tuturor

Misterul unui tablou vechi de peste 100 de ani. Celebrul pictor maghiar a pictat tabloul în urmă cu aproape 120 de ani. La prima vedere, „Bătrânul pescar”, pare un portret banal al unui om în vârstă

Misterul unui tablou vechi de peste 100 de ani

Citeşte şi Motivul real pentru care bat clopotele la biserică! Nimeni nu s-ar fi gândit la acest fenomen!

Tabloul pictorului Tivadar Csontváry Kosztka stârnește curiozitatea internauților chiar şi după aproape 120 de ani. Dacă îl pui în oglindă la mijlocul tabloului, vei obţine două imagini diferite: un om blând, care simbolizează Binele (partea dreaptă a pescarului) și Răul ( partea stângă a pescarului).

Pictorul maghiar a vrut să sugereze atât latura pozitivă, cât și cea negativă a omului. De asemenea, se obțin și fundaluri diferite: o mare calmă și o furtună, care în concepția unor critici ar însemna lupta dintre bine și rău.

Citeşte şi Testul subconştientului: Alege un trandafir şi află ce te conduce în viaţă şi ce ascunzi de ceilalţi

Pictorul a realizat lucrarea în timpul călătoriei sale în Napoli, în jurul anului 1901, și nu a expus-o nicăieri, scrie protvt.ro.