Iluzie optică pentru oameni cu un IQ mare! Numai geniile pot să o rezolve în 3 secunde

Pe rețelele de socializare a devenit virală o nouă iluzie optică. Cei care o pot rezolva dau dovadă de inteligență și de un simț al observației extrem de dezvoltat.

12 apr. 2023, 21:01
Iluzie optică pentru oameni cu un IQ mare! Numai geniile pot să o rezolve în 3 secunde

Iluzie optică. Există multe tipuri de iluzii optice. Un creier uman normal are potențialul de a privi lucruri sau imagini într-o multitudine de feluri, în funcție de unghi.

Iluziile optice te provoacă, de asemenea, să-ți testezi inteligența. Studiile arată că cu cât îți dai mai des astfel de provocări cu atât cresc șansele de a-ți îmbunătăți concentrarea și abilitățile cognitive.

Pentru a rezolva această provocare trebuie să te concentrezi asupra imaginii și să încerci să scanezi cu privirea toate zonele. Încearcă să faci acest lucru cât mai repede.

Citește și: Iluzie optică uluitoare! Doar cei cu un IQ ridicat pot observa un urs panda printre oameni în șapte secunde

Cu toate că la prima vedere ar putea părea o provocare extrem de ușor de rezolvat, foarte puțină lume a reușit să rezolve misterul în doar câteva secunde. Uitați-vă cu atenție la fotografie și încercați să acordați atenție fiecărui personaj în parte. Priviți-le fețele și reacțiile. Trebuie doar să găsiți cât mai repede iepurele din imagine.

În această imagine putem observa două personaje care par să formeze un cuplu. Cei doi se plimbă prin pădure alături de cățelul lor. În jurul lor putem observa mai multe animăluțe, precum o bufniță, o vulpe și bineînțeles iepurașul pe care îl căutăm noi.

iluzie optică - găsește iepurașul

IQ-ul este un coeficient care măsoară inteligența unui om. Persoanele care depășesc o valoare a acestui indicativ mai mare de 140 sunt extraordinar de abile și dau dovadă de o creativitate aparte. Mai mult, aceste persoane ar putea să ocupe cu ușurință o poziție de conducere. Doar 3% din populație are un IQ cu valori între 131 și 140.

Persoanele care depășesc valoare de 140 reprezintă doar 0,2% din populație. În general, aceste persoane sunt considerate geniale, iar printre persoanele faimoase care sunt înscrise în  această categorie se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

Iluzie optică. Unde se afla iepurașul?

Dacă ai analizat cu atenție imaginea, cel mai probabil ai observat că iepurașul se ascundea lângă un trunchi de copac.

Iluzie Optică

Citește și: Acest test te va ajuta să afli dacă suferi de o tulburare mentală! Puține persoane pot fi păcălite de această iluzie optică