Iluzie optică virală. Doar 1% dintre cei ce văd imaginea reușesc să găsească cele două chipuri ascunse din imagine

România TV îți propune o nouă iluzie optică pentru a-ți pune la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii. Testul din această seară poate fi rezolvat ușor, asta dacă te concentrezi cu adevărat pentru câteva secunde!

24 nov. 2023, 21:52
Iluzie optică virală. Doar 1% dintre cei ce văd imaginea reușesc să găsească cele două chipuri ascunse din imagine

Iluziile optice sunt întotdeauna o provocare pentru creierul nostru deoarece generează confuzie, păcălindu-ne mintea și ochii.

Citește și Iluzie optică virală! Imaginea care le-a dat bătăi de cap internauților

Testul IQ al iluziei optice constă în capacitatea de a depăși momentul de confuzie și a găsi elementele reale mascate de efectul vizual care te induce în eroare.

În iluzia optică se află două chipuri ascunse, iar dacă le poți descoperi în doar 8 secunde, ei bine, ai o minte foarte ageră!

Să începem!

În imaginea de mai sus poți observa cu ușurință o familie care se bucură de masa luată împreună. Deși, la prima vedere, nimic nu pare neobișnuit, dacă te uiți atent, vei observa indiciile!

Timpul s-a scurs, hai să vedem dacă ești printre persoanele care au reușit să deslușească iluzia optică de azi!

Răspunsul:

Dacă ai găsit cele două chipuri ascunse, ai o capacitate de observație foarte bună! Felicitări!

Ce sunt iluziile optice

Cuvântul „iluzie” provine din cuvântul latin ”illudere”, care înseamnă „a batjocori”.

Vezi și Iluzie optică virală. Doar 2% dintre cei ce văd imaginea reușesc să găsească fluturele ascuns în doar 7 secunde

Unele iluzii optice sunt psihologice, cognitive, distorsionante etc.

Oamenii de știință cred că iluziile optice sunt posibile deoarece creierul nostru este atât de bun la recunoașterea tiparelor și la observarea obiectelor familiare.

Iluziile optice te lasă uneori perplex și îți pun la lucru privirea. Fantasmele optice au început cu sute de ani în urmă și acum au luat cu asalt internetul.

O iluzie optică este una care arată imagini care diferă de realitatea obișnuită. Ochii noștri adună informațiile care sunt procesate de creier pentru a oferi o percepție.

O explicație generală pentru majoritatea iluziilor este modul în care creierul lucrează cu datele senzoriale pentru a produce o percepție semnificativă.