Iluzie optică virală. Unde se află femeia din imaginea cu marinarul? Doar geniile o găsesc în câteva secunde

Iluzie optică dificilă. Acest test îți va pune la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii.

19 mart. 2024, 20:12
Iluzie optică virală. Unde se află femeia din imaginea cu marinarul? Doar geniile o găsesc în câteva secunde
Iluzie optică virală. Găsește femeia din imagine

Iluzie optică virală căreia doar geniile îi dau de cap. Tot ce trebuie să faci este să descoperi, într-un timp cât mai scurt, unde este femeia din imaginea cu marinarul.

Citește și: Test de inteligență. Care dintre cele două surori gemene e nevasta bărbatului din imagine?

El este vizibil, dar ea este ascunsă extrem de bine undeva în imagine. Dar oare unde? Asta va trebui să descoperi de unul singur.

Dacă nu ai reușit să îți dai seama, găsești soluția mai jos. Ai văzut cât de simplu era, de fapt?

Ce este o iluzie optică

Oamenii de știință au dezbătut de-a lungul timpului modul în care o iluzie optică funcționează. Specialiștii s-au întrebat dacă aceste iluzii au la bază o procesare neuronală de la nivelul ochilor sau implică procese cognitive de nivel superior, preum cunoștințele acumulate în timp.

Cercetările arată că multe iluzii optice au efect datorită limitelor modului în care funcționează ochii și neuronii vizuali din creier. Ceea ce simte un om când privește o iluzie optică nu are legătură cu procesele psihologice complexe, este concluzia la care au ajuns experții.

Citește și: Test IQ. Numai românii cu inteligență peste medie reușesc să descopere pisicuță ascunsă printre case

Tipuri de iluzii optice

  1. Iluzii de distorsiune: Acestea sunt iluziile care distorsionează dimensiunea, forma sau lungimea obiectelor. De exemplu, figura lui Müller-Lyer este o iluzie care implică linii de aceeași lungime, dar care par a fi de lungimi diferite din cauza unor săgeți adăugate la capetele lor.
  2. Iluzii de culori: Acestea sunt iluziile care manipulează percepția culorilor. Un exemplu este iluzia lui Benham, care apare atunci când un disc alb cu sectoare colorate în moduri specifice este învârtit, generând o percepție de culoare în mișcare acolo unde nu există.
  3. Iluzii de mișcare: Aceste iluzii creează impresia că un obiect sau un model se mișcă atunci când, de fapt, este static. Un exemplu este iluzia de mișcare a lui Kitaoka, care implică imagini statice care par a se mișca atunci când sunt privite.
  4. Iluzii de profunzime și perspectivă: Acestea sunt iluziile care distorsionează percepția adâncimii și perspectivei. Un exemplu este iluzia Penrose, care creează o perspectivă aparent imposibilă, în care obiectele par a fi conectate în mod logic, dar nu pot fi într-un spațiu tridimensional real.