Imagine incredibilă surprinsă pe Platoul Bucegi. Sute de maşini, parcate într-o zonă protejată de lege

O fotografie postată pe Facebook de Fundația Eco-Civica a devenit virală după ce a arătat aglomeraţia de pe Platoul Munţilor Bucegi, din acest weekend. În imagine au fost surprinse sute de maşini, parcate în coloană, într-o zonă protejată de lege.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 10:27
Imagine incredibilă surprinsă pe Platoul Bucegi. Sute de maşini, parcate într-o zonă protejată de lege

Drumeţiile la munte au fost permise de către autorităţi încă din luna mai. Iniţial era necesară declaraţie pe propria răspundere, iar ulterior s-a renunţat această restricţie, însă s-a păstrat măsura distanţării sociale. 

Citeşte şi:Razie pe litoral. 12 persoane, prinse cu droguri în Vama Veche

În acest weekend, mii de români au ales să îşi petreacă weekend-ul la munte, pe platoul Bucegi. Salvamontiştii susţin că a fost aglomerat în fiecare weekend, după relaxarea restricţiilor pe teritoriul României, iar numărul turiştilor este la fel de mare ca în anii trecuţi.

„Asta e în fiecare weekend aproape. Se aglomerează drumul spre Piatra Arsă și în starea de alertă. Toată vara va fi la fel. Parchează stânga – dreapta, abia mai trece o mașină pe centru, parchează pe iarbă, peste tot. E dezastru. Am avut și câteva intervenții pe Valea Prahovei, în Sinaia 3 acțiuni, dar și în Azuga”, a declarat Daniel Banu, Salvamont Prahova pentru ziarul Libertatea.

Reprezentanţii IPJ Prahova au precizat faptul că în acest weekend au fost mărite efectivele de poliţişti şi jandarmi în zonă, care a avut ca scop principal asigurarea respectării măsurilor de prevenţie şi combatere a coronavirusul.

Suntem în permanență prezenți în stradă, supraveghem traficul”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova pentru ziarul Libertatea.

Aglomeraţie nu a fost doar la munte, ci şi pe litoral, unde în acest weekend au fost organizate petreceri în lanţ. Situaţia a ajuns şi în atenţia Guvernului, ministrul Sănătăţii susţinând faptul că analizeată situaţia de pe Valea Prahovei şi tlitoral, pentru că  „acolo se respectă cel mai puțin regulile”

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Nelu Tătaru.


loading...