Imaginea care a făcut înconjurul lumii! El e polițistul – erou care a salvat un bebeluș de la înec

Un polițist a devenit erou în Spania, după ce a reușit să salveze viața unui bebeluș care era pe cale să moară înecat.

20 mai 2021, 10:45
Imaginea care a făcut înconjurul lumii! El e polițistul – erou care a salvat un bebeluș de la înec

Polițistul

nu a stat pe gânduri niciun moment și s-a dus să îl salveze pe bebeluș. Juanfran Francisco Valle Ramírez a intervenit de urgență și a reușit să schimbe complet situația.

Micuțul este unul dintre copiii migranți salvați în ultimele două zile de echipajele de intervenție iberice în exclava spaniolă Ceuta din nordul Africii.

“Eram în apă, atenți la toți cei care credeam că se pot îneca. Am văzut o femeie cu un fel de plutitor de jucărie stând pe linia de plutire. La început, am crezut că pe spate ducea un rucsac, parcă cu haine în care să se schimbe, până când i-am văzut capul. Bebelușul era în apă. Am fugit spre ei. Partenerul meu, care avea o vestă de salvare a ajutat-o pe mamă, iar eu am luat copilul”, a povestit, pentru niusdiairo.es, Juanfran Francisco Valle Ramírez.

Omul legii a mărturisit că se confruntă cu astfel de situații zilnic fiindcă migranții adus cu ei și copii de vârste fragede.

“A trebuit să ajutăm foarte mulți pentru că se înecau. Aproape nimeni nu poate înota. Sunt tineri și adolescenți pe care îi vedeți trecând cum pot, dar puțini înotători adevărați. Nici nu putem scoate pe toată lumea din apă pentru că sunt prea mulți oameni în același timp. Trebuie să fim atenți la cei care ar putea să se înece sau sl cei care se află în pericol”, a mai declarat bărbatul, conform Metro.

În ultimele zile, aproximativ 8.000 de migranți, dintre care 1.500 de minori, au traversat din Africa în Spania, potrivit autorităților iberice.