Imaginea care a stârnit indignarea șoferilor: De ce Loganul are roata blocată, iar bolidul de lux nu. Explicația este extrem de simplă

Blocarea roților mașinilor parcate neregulamentar a fost mereu un subiect controversat, stârnind de multe ori indignarea șoferilor, dar și a pietonilor.

11 ian. 2024, 16:42
Imaginea care a stârnit indignarea șoferilor: De ce Loganul are roata blocată, iar bolidul de lux nu. Explicația este extrem de simplă
Imaginea care a stârnit indignarea șoferilor

Întotdeauna a existat un subiect care a stârnit discuții controvesate în rândul șoferilor. De cele mai multe ori, șoferii și nu numai, susțin că blocarea roților se face preferențial, în funcție de cine ar putea fii șoferii care parchează neregulamentar și ce fel de mașini conduc.

O imagine care, la prima vedere, pare să confirme această teorie a fost surprinsă în Ploiești. Însă, potrivit reprezentanților SGU Ploiești, lucrurile stau diferit. În imagine au fost suprinse două mașini parcate una lângă alta: o Dacia Logan și un Range Rover. Dintre cele două mașini, doar Loganul avea roata blocată.

Citește și: Cod rutier 2024. Lovitură grea pentru Poliţia Rutieră. Testele rapide de depistare a şoferilor drogaţi, pline de erori. Poţi avea dosar penal de la o răceală

„Și mai zic că nu sunt aleși cei ce capătă caracatiță pe roată”, este mesajul care a însoțit cele două imagini de la sfârșitul textului, potrivit Observatorul Prahovean.

Citește și: Cum se pornește corect mașina pe timp de iarnă. Greșeala făcută de majoritatea șoferilor

SGU Ploiești a explicat situația, dezmințind astfel, în acest caz, mitul blocării preferențiale a mașinilor.

„În conformitate cu semnificația indicatorului rutier, angajații societății pot bloca autovehiculele parcate după indicatorul respectiv, pornind din dreptul acestuia. Indicatorul rutier din imagine nu este însoțit de plăcuța adițională de confirmare a zonei de acțiune a acestuia, atât în fața cât și în spatele său.

Așadar, în cazul de față, sunt considerate autovehicule parcate neregulamentar doar cele aflate după indicator, pornind din dreptul acestuia.

Pe cale de consecință, mașina indicată în textul sesizării cititorului dvs este parcată corespunzător.

Mașinile parcate în fața indicatorului pot fi sancționate numai de reprezentanții poliției, în cazul în care aceștia consideră că acest lucru este necesar”, au precizat pentru sursa citată reprezentanții SGU Ploiești, societate în atribuțiile căreia intră blocarea și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.