Imaginea lui MIHAI EMINESCU, folosită pentru un test de BOLI VENERICE. Reacţii virulente: Ruşine! Inculţilor!

Imaginea lui Mhai Eminescu este folosită într-o campanie de promovare online a unor teste rapide de depistare a bolilor infecțioase cu transmitere sexuală. Asocierea poetului cu bolile venerice a stârnit un puternic val de reacţii negative atât pe Facebook, cât şi pe bloguri: "Ruşine!", "Inculţilor", "Aţi luat bacaluareatul?".

23 iul. 2014, 14:10
Imaginea lui MIHAI EMINESCU, folosită pentru un test de BOLI VENERICE. Reacţii virulente: Ruşine! Inculţilor!

„Bolile cu transmitere sexuala nu sunt ceva nou. Singura diferenta e Veneris. Unicul kit de autotestare BTS din Romania disponibil online si in farmacii”, este mesajul postat pe Facebook, alături de fotografia lui Mihai Eminescu.

Reacţiile la această postare sunt extrem de virulente: „Raportati aceasta postare ca fiind injurioasa! Nu-i lasati sa isi bata joc de valorile noastre nationale! Rusine sa va fie, incultilor!”

„Analfabetism. Ati luat Bacalaureatul?! Sunteti de pe aici, din Romania?!”

„Inainte sa tratati bolile venerice mai bine incepeti sa va tratati voi la cap.”

„Sa va tratati voi la cap intai! Huuuuuuo, rusine sa va fie!”

„Interesant, acesti „administratori” ai acestei pagini au considerat ca Eminescu le vinde cel mai bine porcaria de produs. Am si eu o intrebare, pentru cei care au idee de ceea ce inseamna marketing. De ce, in loc de Eminescu, nu ati pus o poza cu… de exemplu: Bianca Dragusanu, Capatos, si alte mari „vedete”, curvele si curvarii cunoscuti ai acestei tari ???”

MIHAI EMINESCU, 125 de ani de la moarte. Românii i-au adus un omagiu marelui poet

Doru Panaitescu, unul dintre veteranii publicității online, a catalogat, la rândul său, această promovare drept un „act de barbarism”.

Mi-as dori ca, in calitate de membru marcant al industriei de comunicare si publicitate din Romania, sa iei atitudine fata de acest act de barbarism. Fie cu un articol pe blog/site, fie macar cu o mentiune pe Facebook. Eminescu merita mai mult decat o asociere cu bolile venerice. Eu, ca si multi altii, am crescut cu poeziile lui si ne-am format o cultura generala plecand de la Eminescu si alti poesti si prozatori romani.  Nimeni nu are dreptul sa judece acesti artisti ai neamului ca oameni. Pe nimeni nu ar trebui sa intereseze omul-Eminescu, deoarece in opinia mea si nu numai a mea aportul marelui poet la cultura universala este de  netagaduit„, a scris Panaitescu pe blogul său.

Academicianul Eugen Simion: Românii se întorc la Mihai Eminescu în a cărui poezie se regăsesc