Imaginea sărăciei! Românii umblă în caserolele cu ouă din supermarketuri ca să cumpere câte un ou. Magazinele pun afişe de avertizare pentru clienţi

Suntem tot mai săraci pe zi ce trece şi asta se vede cu ochiul liber în magazinele alimentare. Românii nevoiaşi caută cele mai ieftine produse, se gândesc şi de răzgândesc de multe ori, le pun în coş, apoi înapoi pe raft sau cumpără o cantitate mult mai mică decât cumpărau în anii trecuţi. Carnea, ouăle, laptele, uleiul au ajuns un lux. Cine s-ar fi gândit că şi pâinea va ajunge la fel?

18 nov. 2022, 22:13
Imaginea sărăciei! Românii umblă în caserolele cu ouă din supermarketuri ca să cumpere câte un ou. Magazinele pun afişe de avertizare pentru clienţi

Imaginea sărăciei! Împinşi de la spate de sărăcie, unii clienţi şi-au făcut obiceiul de a deschide cutiile care conţin mai multe alimente şi de a extrage un singur produs de acolo. Necazul vine, însă, la casă, unde operatoarea îi anunţă că nu le poate vinde un singur produs dintr-un set care conţine mai multe produse întrucât nu există cod de bare pentru o singură bucată.

În multe supermarketuri, au apărut afişe pe vitrinele sau rafturile unde produsele nu se vând la bucată, care îi atenţionează pe clienţi asupra acestui aspect.

Imaginea sărăciei

Scumpiri explozive de la 1 ianuarie 2023. Pe ce produse și servicii vor plăti mai mulți bani românii

Deşi 2022 a venit cu scumpiri de aproape 50% la alimente, 2023 se anunță cu noi „surprize”. Se anunță vremuri și mai tulburi. Proiectul pentru modificarea Codului Fiscal a trecut de Parlament. Astfel, de anul viitor, o serie de produse și servicii se vor scumpi.

Citeste si Românii nu mai aşteaptă Ignatul. Taie porcii cu o lună înainte de Crăciun de frica pestei porcine. Se anunţă scumpiri mari înainte de Sărbători

Mesele în oraș, cazările la hoteluri, băuturile cu zahăr și locuințele vor fi mai scumpe în 2023, în baza proiectului creionat de Guvernul Nicolae Ciucă, coaliția PSD + PNL + UDMR, în această vară. De la 1 ianuarie, TVA-ul pentru pâinea de la restaurant va crește de la 5%, cât este în prezent, la 9%, cât e pentru alimentul care se găsește în magazine.

Tot din prima zi a anului 2023 va fi majorat TVA-ul pentru serviciile hoteliere, de la 5%, la 9%. Astfel, românii vor trebui să plătească mai mult pentru vacanțe.

Taxele vor crește și pentru berea fără alcool, sucuri și cidru, de la 9% la 19%.

Și unii proprietarii de imobile vor avea de suferit. De la 1 ianuarie, cota de TVA de 5% va fi redusă pentru o singură locuință, dar atenție: prețul locuinței trebuie să se încadreze în 120.000 de euro fără TVA. Pentru a doua sau a treia locuință sau pentru o casă care depășește suma de 120.000 de euro, TVA-ul va crește la 19%.

Pentru următorii ani, Guvernul are în vedere și majorarea impozitelor locale, cu 50%, dar măsura se va aplica din anul 2025.

Citeste si Produsele de bază, în topul inflaţiei. Zahărul, uleiul şi gazele, în topul scumpirilor din ultimul an