Imagini apocaliptice! Circulaţie blocată pe Transalpina din cauza viscolului puternic VIDEO

Din motive de precauție, provocată de condițiile meteorologice severe, circulația pe Transalpina între Rânca și Novaci a fost oprită din cauza viscolului intens, afectând zona montană a mai multor județe.

24 dec. 2023, 09:58
Imagini apocaliptice! Circulaţie blocată pe Transalpina din cauza viscolului puternic VIDEO
Imagini apocaliptice! Circulaţie blocată pe Transalpina din cauza viscolului puternic

Circulaţie blocată pe Transalpina. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Poliția Rutieră au decis să închidă traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C, Transalpina, între Novaci (km 16+000) și Rânca (km 34+800). Motivul acestei măsuri radicale a fost vizibilitatea aproape zero și puterea dezastruoasă a viscolului, punând în pericol siguranța participanților la trafic.

Într-un comunicat emis în cursul nopții, CNAIR a anunțat: „Din cauza viscolului puternic și a vizibilității extrem de reduse, spre 0, pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră au luat decizia închiderii traficului rutier. În funcție de condițiile meteorologice, se estimează reluarea circulației în condiții de siguranță în jurul orei 08:00”.

Centrul Infotrafic din IGPR a transmis că ninge în zonele montane ale județelor Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș, Prahova și Sălaj, unde se circulă în condiții de iarnă. Echipele de deszăpezire acționează intens pentru a menține drumurile deschise și sigure.

Citeşte şi: VINE URGIA! Cod Portocaliu şi Galben de viscol și ninsori în România. Harta zonelor afectate, avertsment de la ANM

Poliția recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să țină cont că distanța de frânare crește pe carosabil umed sau alunecos și să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale. De asemenea, utilizarea luminilor de ceață este recomandată în zonele afectate de fenomene meteorologice extreme.

Este important de menționat că, conform recomandărilor poliției, autovehiculele trebuie echipate cu anvelope de iarnă pentru a face față condițiilor dificile de pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.