Imagini apocaliptice din Mariupol după bombardamentele ruşilor: Cadavre îngropate pe marginea drumurilor sau în paarcuri, femei care topesc zăpada pentru a avea apă de băut

Peste 90% din Mariupol, oraş port la Marea Azov, este distrus de bombardamentele din ultimele trei săptămâni după invazia Rusiei. Soldaţii lui Putin sunt acuzaţi de ucraineni că au lăsat oraşul fără apă potabilă, fără electricitate, fără alimente şi medicamente, "în încercarea de a-l face să se predea".

22 mart. 2022, 16:40

Imagini apocaliptice din Mariupol după bombardamentele ruşilor. Ucrainenii îi acuză pe soldaţii ruşi că au provocat o catastrofă umanitară: nu au apă potabilă, nu au curent, au rămas fără alimente şi medicamente.

Femeie din Mariupol care topeşte zăpada pentru a avea apă de băut
Femeie din Mariupol care topeşte zăpada pentru a avea apă de băut

Se estimează că aproximativ 300.000 de ucraineni au rămas blocaţi în Mariupol după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie.

În ciuda ultimatumului militar al Rusiei, viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk a declarat pe 21 martie că „nu poate fi vorba de nicio predare”.

Citeşte şi: Bunicuţa din Ucraina cu toporul în mână face furori pe internet. Bătrânica temerară este indignată de dorinţa ruşilor de a cuceri pământul Ucrainei: „Nu le mai ajunge”

Numărul morţilor este uriaş. Cadavrele au ajuns să fie îngropate pe marginea drumurilor sau în parcuri, potrivit radiosvoboda.org.

Morţi din Mariupol îngropaţi pe marginea drumului

Citeşte şi: Imagini de groază din Makariv, oraşul recuperat de ucraineni, după lupte intense. Fiecare a doua casă a fost distrusă sau avariată