Imagini apocaliptice din zonele inundaţii. Sute de oameni evacuaţi, sate izolate din cauza apelor

Imagini apocaliptice din zonele lovite de inundaţii. În judeţul Teleorman, sute de oameni sunt evacuaţi din casele lor şi în mai multe sate se poate ajunge doar cu barca. Animalele s-au refugiat şi ele pe case, singurul loc care le fereşte de furia apelor.

21 apr. 2014, 12:35
Imagini apocaliptice din zonele inundaţii. Sute de oameni evacuaţi, sate izolate din cauza apelor

Ploile abundente au început să facă ravagii încă de vineri seara, de când norii s-au scuturat peste sudul ţării. Autorităţile actualizează în permanenţă avertizările de inundaţii, astfel că în judeţul Telorman rămâne valabil codul roşu de inundaţii.

În prezent, peste 100 de persoane din judeţul Teleorman sunt cazate la rude, după ce au fost evacuate din calea apelor, alţi 30 de oameni sunt izolaţi în satul Beuca, iar zeci de kilometri de drumuri şi aproape 2.000 de hectare de teren sunt inundate.

VEZI ŞI: TRAGEDIE în Argeş: Un copil a fost găsit mort în apele râului Teleorman

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa. Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.

Apa bălteşte pe suprafeţe întinse de teren, luni fiind inundate 1.068 de hectare de teren arabil, 517 hectare de fâneţe şi păşuni şi 224 hectare de pădure.

În ultimele zile, pompierii au evacuat peste 700 de animale.

CITEŞTE ŞI: Disperare maximă: Romii din Teleorman adună lemnele aduse de viitură