Imagini apocaliptice în Australia, turiştii au fost prinşi în mijlocul flăcărilor VIDEO

Sute de excursionişti şi turişti au fost salvaţi de pompieri şi poliţie după izbucnirea mai multor incendii în Parcul Naţional Regal din Australia, situat la sud de Sydney, au declarat duminică responsabili locali, citaţi de DPA.

RomaniaTV.net
21 ian. 2018, 10:41
Imagini apocaliptice în Australia, turiştii au fost prinşi în mijlocul flăcărilor VIDEO

Pompierii locali încearcă în prezent să stingă două incendii izbucnite în apropierea zonei Wattamolla din parc, a indicat Serviciul de pompieri din New South Wales.

Incendiile au distrus deja peste 600 de hectare din parc, în pofida eforturilor depuse în cursul nopţii de peste 100 de pompieri.

Un incendiu de mai mici dimensiuni a fost stins sâmbătă, zona afectată urmând să rămână închisă în următoarele două zile.

În pofida semnalului slab la telefon în zonă, sute de turişti au fost salvaţi din zonele de plajă ale parcului de către pompieri şi poliţie. Autorităţile au trimis, de asemenea, 70.000 de alerte prin SMS persoanelor aflate în parc.

Potrivit presei locale, la momentul izbucnirii incendiilor, în parc se aflau peste 1.000 de vizitatori.

Cu o suprafaţă de 150 de kilometri pătraţi, Parcul Naţional Regal este al doilea parc cel mai vizitat din statul australian New South Wales (est), primind anual peste trei milioane de vizitatori locali şi zeci de mii de turişti străini.

Autorităţile investighează cauza incendiilor, care par să fi fost provocate intenţionat sâmbătă – zi în care termometrele au indicat circa 30 de grade Celsius.