Imagini apocaliptice pe LITORAL. Plajele din Mamaia şi Jupiter, devastate de ape. COD ROŞU DE INUNDAŢII

Publicat: Vineri, 20 Iunie 2014 12:25 // Actualizat: Vineri, 20 Iunie 2014 14:30 // Sursa: romaniatv.net

La Constanţa, natura s-a dezlănţuit. Din cauza furtunii, plaje de la Marea Neagră au fost devastate. Plaja din Mamaia a fost pur şi simplu înghiţită de ape. 

Din cauza furtunii, porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia sunt închise, informează centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Ploile torențiale și vântul au făcut prăpăd pe litoral. Plajele din Mamaia, Constanţa, Costinești și sudul litoralului au fost inundate. Plaja din Jupiter a fost măturată de ape. Potrivit Neptun TV, umbrelele de plajă au fost luate de vânt, terasele au fost rupte, iar marea furioasă a acopeit nisipul. 

În Eforie Nord, o porțiune de drum care a fost reparată recent s-a surpat din cauza apei. Vântul a suflat și cu 94 Km/h. În urma ploilor torențiale, mai multe case din localitățile Zorile, Mangalia,  Șipote,  Vârtop și Limanu au fost inundate. Și 70 de hectare de islaz din satul Zorile au fost afectate de inundații. La acestea se adaugă aproape zece kilometri de drumuri  inundați în localitățile Adamclisi, Abrud, Urluia și Zorile. 

Şi Autoritatea Naţională Apele Române (ANAR) informează că ploile abundente din ultimele 24 de ore au provocat pagube în localităţile Albeşti, Vârtop, Limanu (Mangalia) şi Tuzla şi au erodat semnificativ zonele de plaje, fenomenul putând fi accentuat de precipitaţiile prognozate.

Echipele ANAR se află în teren şi acţionează cu utilaje şi personal pentru limitarea efectelor inundaţiilor, iar după încetarea ploilor se va începe refacerea plajelor afectate, precum şi a secţiunilor de scurgere. 

În cursul nopţii de joi au fost înregistrate deja cantităţi de precipitaţii de până la 100 de litri pe metrul pătrat în zona sudică a judeţului Constanţa. În continuare, se vor înregistra precipitaţii în zonele Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albeşti şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa, zone aflate sub Codul roşu de inundaţii. 

Institutul Naţional de Hidrologie a emis, vineri, mai multe avertizări hidrologice de inundaţii valabile în intervalul 20.06.2014, ora 12:00 – 21.06.2014, ora 12:00, în bazinele hidrografice Vedea şi râurile din Dobrogea.

COD ROŞU în Constanţa. În intervalul 20.06.2014, ora 12:00 – 20.06.2014, ora 20:00 se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici din judeţul Constanţa cu efect de inundaţii locale, precum şi puternice eroziuni ale plajelor din zona costieră. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albeşti şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.

Inundaţii sunt şi la sudul României, pe litoralul bulgăresc. Cel puţin 11 oameni, printre care şi un copil, şi-au pierdut viaţa după ce zona oraşului Varna a fost măturată de ploi torenţiale şi inundaţii puternice în Bulgaria. În cel mai mare port bulgăresc de la malul Mării Negre apa şi la un metru. În ultimele 24 de ore a plouat cat într-o lună, spun meteorologii.

Citeşte şi: SCENE APOCALIPTICE în Bulgaria. 11 oameni au murit din cauza inundaţiilor VIDEO

În Varna, maşinile au plutit ca bărcile iar vântul a pus la pamant copacii. În cursul nopţii, curentul electric şi telecomunicaţiile au fost întrerupte, iar echipele de salvare nu au putut ajunge la casele afectate.

Fenomene meteorologice extreme s-au înregistrat şi la Istanbul, unde o trombă de proporţii impresionante s-a format pe Marea Marmara. 

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inundatii dobrogea inundatii litoral inundatii Mamaia
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
20 iun 17:26
...de dimensiuni mici si medii, cantitati de apa ce vor depasi 20 – 25 l/mp, intensificari ale vantului. Imagini apocaliptice pe LITORAL. Plajele din Mamaia şi Jupiter, devastate de ape. COD ROŞU DE INUNDAŢII La Constanţa, natura s-a...
20 iun 17:25
...şi la Istanbul, unde o trombă de proporţii impresionante s-a format pe Marea Marmara.  Source Article from http://www.romaniatv.net/imagini-apocaliptice-pe-litoral-plajele-din-mamaia-si-jupiter-devastate-de-ape_153347.htmlImagini apocaliptice pe LITORAL. Plajele din Mamaia şi Jupiter,...
20 iun 13:51
...au fost devastate. Plaja din Mamaia a fost pur şi simplu înghiţită de ape.  Citește mai departe… …read more...
20 iun 13:10
...cauza furtunii, plaje de la Marea Neagră au fost devastate. Plaja din Mamaia a fost pur şi simplu înghiţită de ape.  Citește mai departe…. Citeste toata stirea Imagini apocaliptice pe LITORAL. Plajele din Mamaia şi Jupiter, devastate de ape. COD ROŞU DE...
20 iun 12:52
...meteorologice extreme s-au înregistrat şi la Istanbul, unde o trombă de proporţii impresionante s-a format pe Marea Marmara. [romaniatv.net] Comentarii...
20 iun 12:51
...plaje de la Marea Neagră au fost devastate. Plaja din Mamaia a fost pur şi simplu înghiţită de ape.  Citește mai departe… ...
20 iun 12:29
... La Constanţa, natura s-a dezlănţuit. Din cauza furtunii, plaje de la Marea Neagră au fost devastate. Plaja din...
1
EUR
4.7524
RON
16 Oct
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H