Imagini apocaliptice surprinse pe Ciorogârla. Râul, sufocat de deşeuri care obturează scurgerea apelor

Problema deşeurilor din România atinge cote alarmant. Zilele acestea au ajuns cantităţi însemnate de gunoaie în apele râului Ciorogârla.

15 sept. 2021, 19:05

Imagini apocaliptice surprinse pe Ciorogârla. Zeci de angajați de la formațiile de lucru ale SGA Giurgiu- Apele Române Argeș – Vedea și ai primăriei Ciorogârla au intervenit în forță pentru a rezolva problema.

Imagini apocaliptice surprinse pe Ciorogârla. Râul, sufocat de deşeuri care obturează scurgerea apelor

„PET-uri, materiale lemnoase și de uz casnic au ajuns de pe maluri în râul Ciorogârla, din județul Giurgiu și au obturat secțiunea de scurgere a apelor!

Timp de 10 ore, 20 de angajați de la formațiile de lucru ale SGA Giurgiu- Apele Romăne Argeș – Vedea și ai primăriei Ciorogârla au intervenit în forță, inclusiv mecanizat și au strâns, de pe o suprafață de 150 de metri pătrați, aproape 80 de metri cubi de deșeuri”, se arată într-o postare a celor de la Apele Române.

Potrivit sursei citate, deșeurile au fost sortate manual și predate operatorului de salubritate.

„Situația a fost remediată, iar responsabilul pentru igienizarea zonei va plăti costurile aferente.

Salubrizarea cursurilor de apă în localitate și în jurul localității aparține autorităților locale. Pentru a reduce impactul deșeurilor asupra cursurilor de apă, echipele Apelor Române acordă permanent sprijin prin igienizarea zonelor.

Cantitățile de deșeuri acumulate în apă nu au efect direct asupra calității apelor, ci doar pe termen lung. Dar pentru ca apele și mediul să rămână mereu curate, este nevoie să învățăm să aruncăm gunoaiele doar în spațiile special amenajate”, au mai scris cei de la Apele Române.

De altfel, peste 21 de tone de deşeuri din cauciuc din Bulgaria pentru Cehia, oprite la PTF Giurgiu.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unui ansamblu rutier condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 46 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din cauciuc. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Citeşte şi: Stare de alertă în Maramureş din cauza gunoaielor. Cum vrea preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Bogdan, să scape basma curată după ce judeţul s-a umplut de deşeuri


loading...
Partenerii noștri