Imagini aproape SF în Ucraina. O ploaie de FOC a fost aruncată de Rusia în Doneţk VIDEO

Lugansk şi Doneţk cer să fie anexate la Rusia în viitorul apropiat, în timp ce trupele ucrainene continuă să avanseze în estul ţării revendicând teritoriile confiscate de forţele Moscovei.

20 sept. 2022, 16:44
Imagini aproape SF în Ucraina. O ploaie de FOC a fost aruncată de Rusia în Doneţk VIDEO

Război în Ucraina, se dau lupte grele cu arme din ce în ce mai sofisticate după ce Ucraina a recucerit o parte din teritoriile ocupate de ruşi. La prima vedere, scena pare desprinsă dintr-un film SF. Potrivit specialiștilor, este vorba de rachete incendiare 9M22S (9M22C) lansate deasupra satului Ozerne, din regiunea Donețk. Racheta are 180 de elemente incendiare care se aprind în momentul lansării.

O nouă lovitură pentru Putin în Ucraina. Zelenski a mai cucerit o redută

Proiectilele incendiare 9М22С sunt concepute pentru a distruge efectivele și echipamentul aflate la sol prin provocarea de incendii uriașe sau prin lovituri directe. Dacă un om este lovit de un astfel de proiectil, este ars de viu.

Ucraina riscă să dispară, bucată cu bucată: După Donețk și Lugansk, Hersonul vrea să facă referendum pentru a fi anexat la Rusia
Oficialii instalaţi de Rusia în regiunea ucraineană Herson au anunţat că au decis să organizeze un referendum privind alipirea la Rusia, a anunţat, joi, liderul separatist al regiunii. Totodată, preşedintele Dumei ruse a declarat că va susţine decizia cetăţenilor, dacă aceştia vor vota să se alăture Rusiei, informează Rador.

Românul care luptă în Legiunea Străină din Ucraina: „Acesta nu este un război corect, când o armată luptă împotriva civililor. Dacă Ucraina este cucerită, următoarea poate fi România”

Lugansk şi Doneţk cer să fie anexate la Rusia în viitorul apropiat, în timp ce trupele ucrainene continuă să avanseze în estul ţării revendicând teritoriile confiscate de forţele Moscovei, relatează luni DPA. Rusia a recunoscut cele două aşa-numite „Republici Populare” Doneţk şi Lugansk la 24 februarie, ziua în care a invadat Ucraina. Ea a declarat că scopul era eliberarea celor două regiuni de sub controlul trupelor ucrainene. Doneţk şi Lugansk şi-au declarat independenţa faţă de Kiev cu ajutorul Kremlinului după invazia rusă a Crimeei în 2014. Însă până la recenta invazie, separatiştii controlau doar aproximativ o treime din suprafaţa pe care o revendica.