Imagini-bombă din momentul reţinerii lui Dragoș Săvulescu în Grecia VIDEO

Dragoș Săvulescu, afacerist şi fost acționar la Dinamo, a fost arestat în urmă cu mai bine de o lună, în Grecia, unde se afla în vacanță. Acum au apărut primele imagini din momentul reținerii omului de afaceri.

14 sept. 2021, 16:30
Imagini-bombă din momentul reţinerii lui Dragoș Săvulescu în Grecia VIDEO

Imagini-bombă din momentul reţinerii lui Dragoș Săvulescu în Grecia. Clipurile video au fost transmise chiar de Dragos Savulescu și de soția sa, Angela Martini. Filmată în timp ce cuplul se afla într-o mașină de poliție care depășea viteza, fosta Miss Univers poate fi auzită în videoclip strigând „De ce dracu conducem așa?”.

Imagini-bombă din momentul reţinerii lui Dragoș Săvulescu în Grecia

Dragos Savulescu și Angela Martini au anunțat că intenționează să dea în judecată autoritățile din România. Poliția greacă răspundea la un ordin român de extrădare emis de Curtea de Apel din București, care a fost respins săptămâna trecută de Curtea de Apel a Mării Egee din Syros.

„Nu ar fi trebuit niciodată să trecem prin asta. Ceea ce au făcut autoritățile române a fost terifiant și complet ilegal. România nu a avut dreptul să ordoneze arestarea mea, deoarece știau din iunie că executarea cazului meu a început deja în Italia și, potrivit legii, acest lucru elimină puterea României de a mă aresta. Au mințit poliția din Grecia cu privire la acest lucru, susținând – în mod greșit – că nu începusem încă executarea pedepsei mele. Vina pentru aceasta revine în totalitate autorităților din România”, a declarat Dragoş Săvulescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat. Judecătorii greci au respins cererea statului român

„Am fost vânati și condamnati de România de aproape 16 ani pentru o faptă pe care nu am comis-o. Pe lângă faptul că am pierdut bani și timp din cauza întregii situații, aceasta ne-a afectat sănătatea, imaginea, afacerea și viața. Vom cere daune grave. Mai mult, este o chestiune de principiu, deoarece nu putem lăsa un stat abuziv să ne distrugă astfel. De asemenea, trebuie să îi încurajăm și pe alții să facă același lucru, pentru că nu suntem singurele victime ale acestui stat, sunt multe, multe altele”, a mai spus Dragoş Săvulescu.

Imaginile surprind seara arestării la un restaurant de pe malul mării din Mykonos, unde cei doi plecaseră la cină cu prietenii. Primul clip – filmat cu doar 30 de minute înainte de arest – o arată pe Angela Martini pozând jucăuș pentru soțul ei în timpul unei plimbări romantice pe plajă. Al doilea îl arată pe Dragoş Savulescu și soția sa îngrozită fiind conduși cu viteză la secția de poliție din Syros.