Imagini care au şocat lumea: Viaţa unei fetiţe de DOI ANI alături de părinţii ei, dependenţi de DROGURI FOTO

Un proiect fotografic şocant, creat în 2008, care documentează viaţa unei fetiţe de doi ani din Rusia, ce trăieşte alături de părinţii ei dependenţi de droguri, a provocat reacţii de revoltă după ce artista a postat imaginile pe internet.

24 mart. 2014, 15:32

Numit „Another Family” / „O altă familie”, proiectul Irine Popova, din Rusia, conţine fotografii cu Asfina, o fetiţă în vârstă de doi ani, înconjurată de ţigări, violenţă, droguri şi neglijenţă în casa în care trăieşte împreună cu părinţii ei, dependenţi de droguri, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi IMAGINI ŞOCANTE pe care trebuie să le vezi: Efectele devastatoare ale DROGURILOR asupra consumatorilor FOTO

Imaginile au declanşat indignare la nivel naţional în Rusia din cauza problemelor de etică pe care le ridică rolul autoarei în această situaţie: trebuie fotograful să rămână un simplu observator sau poate interveni pentru a salva un copil dintr-un mediu care îi poate dăuna? Lilia şi Paşa, părinţii copilului, au fost surprinşi de Popova în scene din viaţa lor de zi cu zi, în timp ce fiicei lor îi era permis să se plimbe pe marginea unei ferestre deschise sau să se joace cu ţigări.

Când fotografiile au fost expuse în Sankt Petersburg, au fost nominalizate pentru premii, dar atunci când imaginile au ajuns pe internet, au fost aproape de a declanşa o anchetă oficială a poliţiei, în timp ce o campanie a fost demarată pentru a o lua pe Anfisa de lângă Lilia şi Paşa şi a o plasa într-un orfelinat. Reacţiile negative primite au luat-o prin surprindere pe Popova, care susţine că ceea ce este ilustrat în fotografii nu reprezintă întregul adevăr despre viaţa Anfisei, conform Mediafax.

Citeşte şi SCANDALOS. Elevi DROGAŢI şi BEŢI sub ochii dirigintei, în excursie VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

„Adevărul este că viaţa e complexă şi există multe situaţii prea complicate ca să fie judecate. Mi s-a părut important să îi fac pe oameni să se gândească mai mult la nivelul de adevăr la care de obicei preferă să nu se gândească„, a declarat artista.

Paşa s-a supărat pe Irina Popova din cauza disputei ei cu poliţia, iar acum refuză să îi vorbească. Lilia nu a avut o reacţie vehementă, dar la şase luni după controversă a dispărut şi a lăsat-o pe Anfisa cu tatăl său. A căutat tratament pentru dependenţa ei, iar în prezent lucrează într-un magazin de haine din Sankt Petersburg. Paşa lucrează acum cu jumătate de normă ca electrician şi are grijă de fiica lui, alături de noua sa parteneră şi de fiul acesteia, iar Anfisa merge la şcoală.