Imagini cumplite din protestele din Turcia: Poliţiştii gazează până şi câinii FOTO

Poliţiştii din Turcia sunt aspru criticaţi pentru reacţia lor violentă la protestele paşnice din Istanbul. Nu doar au dat cu gaze lacrimogene în toată lumea, indiferent dacă oamenii erau paşnici, dar s-au luat până şi de câini.

06 iun. 2013, 08:11
Imagini cumplite din protestele din Turcia: Poliţiştii gazează până şi câinii FOTO

Mai multe imagini postate pe internet arată poliţişti turci care dau cu gaze lacrimogene înspre câinii aflaţi în zona protestelor, în apropiere de parcul Gezi din Istanbul.

Într-una din fotografii, un poliţist este surprins în timp ce îi dă unui câine cu spray lacrimogen fix în faţă, în timp ce în alte imagini apar mai mulţi protestatari care şterg ochii câinilor gazaţi cu apă, pentru a le ameliora durerile. Mai mult, un câine este doborât cu un tun cu apă, iar altul este lovit cu piciorul în stomac de un poliţist extrem de violent.

Nu se ştie dacă toţi câinii sunt maidanezi sau sunt şi cu stăpân, însă unii utilizatori Twitter au fost aspru criticaţi pentru faptul că şi-au dus câinii intenţionat în mijocul protestelor.

Fotografia simbol a protestelor din Turcia este cea în care o tânără, îmbrăcată într-o rochiţă roşie, este atacată cu gaze lacrimogene de poliţie.

Asociaţia Drepturilor Omului din Ankara spune că trei oameni au murit, aproximativ 3.000 de oameni au fost răniţi în manifestaţii şi peste 3.300 au fost reţinute de poliţie în cele patru zile de proteste. Agenţia de ştiri de stat turcească spune că poliţia a reţinut 25 de persoane pentru că au „răspândit informaţii neadevărate” pe internet, provocând protestele.