Imagini cutremurătoare cu bătrâne salvate din nămeţi. Ajutoarele cu alimente au ajuns pe ATV-uri

Ajutoarele au ajuns, marţi, la localnicii din Malul Roşu şi Armăneşti, din judeţul Ialomiţa. Salvatorii au putut ajunge doar cu snowmobile şi ATV-uri la oameni, pentru că localitatea este încă blocată. Oameni ajunşi printre sinistraţi au găsit şi o bătrână oarbă de 94 de ani care aştepta Salvarea.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 19:36

Prizonieri ai zăpezii uitati de lume, bătuţi de Dumnezeu. Mii de oameni din satele comunei Armăşeşti si Malu Roşu din Ialomiţa nu au crezut că vor supravieţui iernii când au văzut că nimeni nu-i dezgroapă din nămeţi. Cu greu, localnicii şi-au făcut tunele ca să poată ieşi din casele acoperite de zăpadă. Echipa România TV a ajuns cu snowmobilele acolo. Salvatorii au fost primiţi de localnici cu lacrimi in ochi.

Nămeţi de cinci metri şi oameni blocaţi în case de mai bine de o săptămână. Asta au găsit pompierii care au intervenit în satele Armăşeşti şi Malul Roşu din judeţul Ialomiţa.

La Malul Roşu, reporterii România TV au găsit o bătrână îmbrăcată subţire. Femeia mergea în două bastoane plângând. Ea a  spus că de câteva zile mănâncă doar mămăligă şi dacă tinerii din sat nu i-ar fi dat o mână de ajutor, nu ar fi putut să iasă din casă.

 

Casele din satul Armăşeşti au dispărut sub nămeţi iar localnicii privesc cu neputinţă cum omătul le schimbă vieţile. În Armăşeşti, echipa România TV a găsit un alt caz cutremurător: un copil de câţiva anişori a spus că nu a mâncat nimic de trei zile. El îşi doreşte să mănânce o bucată de salam sau margarină.


O bătrânică de 88 de ani este aproape de capătul puterilor. Femeia spune că nu mai poate, că nu mai vrea să trăiască. Ea nu a mai văzut aşa zăpadă din ’54 când la fel au fost înghiţiţi de nămeţi, doar că atunci au stat sinistraţi doar 4-5 zile.

În sat au rămas doar bătrânii pentru că tinerii au plecat la muncă în străinătate. Oamenii se gândesc cu spaimă la ce se va întâmpla dacă va mai ninge. Drumul de acces în sat încă nu a fost deszăpezit.

Pentru că primarul din Armăşeşti a făcut un apel luni seară la România TV, primăria Sectorului 2 a pus la dispoziţie wole şi snowmobile pentru a se putea ajunge la oamenii blocaţi sub zăpadă.

În acea localitate, sunt oameni care au casele acoperite de zăpadă. Sunt oameni disperaţi care strigă după ajutor. Acesta este şi cazul unei bătrâne de 94 de ani care a spus că a fost uitată de Dumnezeu. Pentru a ajunge la acea femeie oarbă, oamenii au făcut o scară pentru a putea intra în casă cu mâncare.