Tatal tânarului mort în lac a venit să îl vadă în sicriu. L-a abandonat de mic şi nu-l mai văzuse de trei ani VIDEO

Momente grele pentru tatăl băiatului găsit mort într-un lac din județul Buzău. Nu și-a văzut băiatul de trei ani, iar acum a venit să îl conducă pe ultimul drum. Alături îi vor ceilalți copii și câțiva prieteni și angajați ai Protecției Copilului, instituție care l-a îngrijit pe Vasile Burtea până în septembrie.

18 dec. 2019, 06:04
Tatal tânarului mort în lac a venit să îl vadă în sicriu. L-a abandonat de mic şi nu-l mai văzuse de trei ani VIDEO

După trei ani în care nu s-au întâlnit, tatăl tânărului găsit fără suflare în lacul Marghiloman și-a văzut fiul în sicriu. Vasile Burtea a fost al doilea dintre cei trei copii ai lui Ioniță Burtea, acum în vârstă de 63 de ani. Mai are încă un băiat și o fată, toți abandonați în centre de plasament. Și-a dat copiii la stat după ce a fost părăsit de soție, în urmă cu mai bine de zece ani.

„Era un băiat domol, băiat bun. L-a adus doamna sa îl lase la noi în vanacaţă, dar nu am avut casă, masă şi nu am avut cu ce să-l ţin şi l-a luat înapoi”, a spus Ioniţă Burtea.

Altar cu flori şi lumânări pentru Vasile. Povestea cutremurătoare a băiatului găsit mort în parcul din Buzău

Trupul neînsuflețit al băiatului a fost luat de la morgă de câțiva prieteni și angajați ai Protecției Copilului, instituție care l-a îngrijit pe până în septembrie. A părăsit la cererea sa apartamentul în care a locuit doi ani. A fost găzduit o lună de tatăl unui amic, iar de câteva săptămâni nimeni nu a mai primit vești de la el.

Vasile Burtea va fi condus, miercuri, pe utimul drum, însă nu va avea slujbă de înhumare, în biserică, deși ancheta încă nu a lămurit împrejurările morții sale.