Altar cu flori şi lumânări pentru Vasile. Povestea cutremurătoare a băiatului găsit mort în parcul din Buzău

Prietenii lui Vasile Burtea au adus flori şi au aprins lumânări în Parcul Marghiloman, unde băiatul de 18 ani, rămas orfan de mic, a fost găsit fără suflare.

17 dec. 2019, 08:58

Marcaţi de tragedie, adolescenţii şi-au plâns prietenul şi s-au rugat pentru liniştea sufletului lui, scrie stiridebuzau.ro. Le e greu să creadă că Vasile nu mai este şi nu pot să creadă că băiatul şi-a pus capăt zilelor, pentru că îl vedeau vesel tot timpul şi nu părea ar avea vreo suferinţă interioară.

Doar că, timp de trei săptămâni, nimeni nu i-a remarcat lipsa până nu s-a aflat de moartea lui, deşi urma să participe la o întâlnire cu foştii colegi de şcoală.

Citeşte şi Povestea dureroasă a lui Vasile, băiatul abandonat de părinţi şi de stat. A murit la 18 ani înecat într-un lac din Buzău

Duminică, la prânz, Vasile Burtea a fost găsit mort în lacul din Parcul Marghiloman, în dreptul podului metalic, într-o zonă în care apa are un metru și jumătate.

Protecţia Copilului: Vasile voia să plece din ţară

Vasile Burtea a fost părăsit de mic de părinţi şi dat în plasament unei familii din Buzău, unde a stat până la vârsta de 14 ani, când a intrat la profesionala Colegiului Agricol din oraş. Atunci, a fost mutat într-o locuinţă de tip familial, unde a putut să stea doar până când a împlinit 18 ani, aşa cum spune legea.

„Personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău este mâhnit de tragedia produsă, tânărul fiind cunoscut ca o fire veselă și sociabilă, pasionat de sport și încrezator în capacitățile sale.

În anul 2006, pe fondul unei situații de neglijență severă în familie, tânărul a fost protejat împreună cu fratele său, printr-o măsură de protecție specială.

Pe perioada în care a beneficiat de măsură de protecție, au avut loc întâlniri sporadice cu tatăl, mama declarând că nu dorește să mențină legătura cu copiii săi.

Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani și finalizarea cursurilor școlii profesionale, tânărul a solicitat în data de 12 iulie 2019 încetarea măsurii de protecție specială, solicitarea sa a fost înaintată instanței, care a dispus încetarea măsurii în data 12 septembrie 2019.

Atât înainte de părăsirea apartamentului, cât și după, pentru tânăr au fost identificate mai multe locuri de muncă și oportunități de formare profesională, pe care tânărul nu le-a acceptat, exprimându-și intenția de a pleca din țară, oportunitate identificată de el. Astfel, prin intermediul Serviciului Vocațional au fost identificate și realizate interviuri cu potențialii angajatori, în unele situații au fost făcute și demersurile premergătoare angajării.

Dumnezeu sa–l aibă în paza Sa, va rămâne în amintirea noastră, vesel, așa cum l-am cunoscut”, a anunţat DGASPC Buzău într-un comunicat citat de stiridebuzau.ro.

Miercuri, Vasile Burtea va fi condus pe ultimul drum.