Imagini de coşmar în războiul din Ucraina. Peste 1.200 de cadavre, descoperite în zona Kiev

Peste 1.200 de oameni au fost ucişi până acum în regiunea Kievului care este ocupată parţial de militarii ruşi de câteva săptămâni. Cadavrele acestora au fost descoperite de salvatori.

10 apr. 2022, 19:04
Imagini de coşmar în războiul din Ucraina. Peste 1.200 de cadavre, descoperite în zona Kiev

Imagini de coşmar în războiul din Ucraina. Peste 1.200 de cadavre au fost găsite în regiunea Kievului, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, la postul britanic Sky News, conform AFP.

„Până astăzi, avem 1.222 de persoane ucise doar în regiunea Kiev”, a declarat Irina Venediktova, potrivit Agerpres.

Procurorul general al Ucrainei nu a precizat dacă aceste cadavre descoperite erau exclusiv ale unor civili.

De asemenea, Irina Venediktova a mai anunţat deschiderea a 5.600 de anchete pentru presupuse crime de război de la începutul invaziei ruse.

Citeşte şi: Un nou genocid descoperit în Ucraina, după retragerea rușilor. Zeci de cadavre au fost găsite într-o groapă comună, lângă Kiev

Primarul oraşului ucrainean Borodianka, Gheorghi Ierko, a vorbit despre cinismul de care au dat dovadă militarii ruşi. Trupele Armatei Rusiei au atacat cu brutalitate localitatea, cu toate că în aceasta nu se aflau obiective militare.

„Ce obiective militare pot să existe într-un bloc cu zece etaje în care locuiesc copii mici? Noi suntem un oraş mic, nu avem obiective militare. Noi suntem oameni paşnici, dar au venit şi ne-au pedepsit pentru ce nu am făcut”, a afirmat Gheorghi Ierko, conform Agerpres.

Oraşul Borodianka s-a aflat sub ocupaţia armatei ruse o lună, timp în care civilii au fost atacaţi atât pe cale terestră, cât şi aerian. Pierderile umane şi materiale din această perioadă au fost uriaşe.

În urmă cu o săptămână, procurorul general al Ucrainei a menţionat că au fost descoperiţi 410 civili morţi în teritoriile eliberate din regiunea Kiev.

Numai la Bucea, oraş situat la nord-vest de capitala Ucrainei, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, după cum reiese dintr-un bilanţ anunţat de autorităţile ucrainene la 2 aprilie.

Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră. Când ar putea avea loc întâlnirea decisivă Putin-Zelenski