Imagini de la al doilea cel mai mare cutremur din acest an, care a avut loc joi. Motocicliştii cad ca popicele oamenii aleargă disperaţi VIDEO

Un seism cu magnitudinea 7,2 a zguduit joi sudul statului Peru, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), fără să fie înregistrate pagube materiale sau victime, potrivit autorităţilor peruane. Totuşi, panica a mare, după cum se poate vedea în imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

26 mai 2022, 23:36
Imagini de la al doilea cel mai mare cutremur din acest an, care a avut loc joi. Motocicliştii cad ca popicele oamenii aleargă disperaţi VIDEO

Acest cutremur s-a produs la ora locală 07:02 (15:02, ora României), cu epicentrul în apropierea oraşului Azangaro, din vecinătatea lacului Titicaca, şi la o adâncime de circa 200 de kilometri, a precizat Institutul. Centrul seismic naţional peruan a evaluat magnitudinea seismului la 6,9, iar epicentrul la circa 240 de kilometri adâncime.

Întrucât seismul s-a produs la mare adâncime în Anzii peruani, unda de şoc a fost mai semnificativă şi a afectat regiunile Tacna (la graniţa cu Chile), Moquegua, Cusco şi Arequipa, potrivit autorităţilor peruane.

Pentru moment, având în vedere nivelul intensităţii seismului la suprafaţă, nu ar trebui să producă pagube şi să sperie” populaţia, a declarat pentru postul de radio RPP Hernando Tavera, director al Institutului de geofizică peruan.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 7.2 în America de Sud

Cu cât seismul se produce la o adâncime mai mare, cu atât trepidaţia la nivelul solului este mai redusă. Raza pe care este resimţit este mai mare decât trepidaţia. Toată regiunea sudică a Peru a fost afectată de seism”, a explicat Tavera.

Peru se află pe centura de foc a Pacificului, o vastă zonă activă seismic, care se întinde de-a lungul coastei vestice a continentului american. Pe teritoriul acestei ţări se produc cel puţin 400 de seisme perceptibile în fiecare an.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 4.2. În ce oraşe s-a simţit


loading...
Partenerii noștri