Imagini de război, filmate în oraşul sirian Homs

Imagini de război au fost filmate în oraşul sirian Homs. Armata a lansat rachete în mai multe cartiere civile, în încercarea de a înăbuşi revolta populară împotriva preşedintelui Bashar al Assad. În replică, rebelii au atacat o clădire guvernamentală.

RomaniaTV.net
12 feb. 2012, 07:49
Imagini de război, filmate în oraşul sirian Homs

Oraşiul Homs s-a transformat într-un adevărat câmp de luptă. Aramta siriană încearcă să pună capăt manifestaţiilor anti-prezidenţiale, cu ajutorul tancurilor şi al gloanţelor. Numeroase cartiere sunt atacate în fiecare zi iar bilanţul din ultima săptămînă indică peste 300 de morţi.

Oamenii nu se lasă însă intimidaţi şi continuă să iasă pe străzi, ca să ceară demisia preşedintelui Bashar al assad. Mici grupări rebele au reuşit să se înarmeze şi spun că se interpun între tancurile armatei şi mulţimile de civili. Ei au atacat ieri şi o clădire administrativă din Homs.

Violenţe similare se înregistrează şi în alte oraşe ale ţării, ceea ce a pus înteraga lume pe jar.
Ambasadorul american în Siria, Robert Ford, a cerut autorităţilor să-şi înceteze atacurile asupra civililor. Într-un gest extrem de rar, el a postat pe Facebook, imagini din satelit – care ilustrează masacrele comise.

Revoltele din Siria durează deja de un an şi s-au soldat cu moartea a peste 5000 de persoane.