Imagini dezolante în casa bătrânei care a sunat la 112 ca să anunţe că moare de frig şi de singurătate: şi-a izolat casa cu cartoane şi şi-a acoperit patul cu celofan pentru ca apa care se scurge din tavan să nu i-l ude

Elena Bocioagă are 85 de ani şi locuieşte în Constanţa. De existenţa ei s-a aflat zilele trecute, atunci când a sunat la 112 ca să anunţe o urgenţă mai puţin obişnuită: i s-a plâns operatoarei că moare de frig şi de singurătate în casă.

31 ian. 2023, 14:20

Apelul bătrânei nu a rămas fără ecou. Operatoarea a direcţionat-o către Poliţia Locală, iar cel care a primit misiunea de a merge la casa ei a fost polițistul local Gabriel Enache, cunoscut în Constanța pentru numeroasele acte de caritate pe care le face. Acesta şi-a mobilizat colegii şi, împreună, au pus mână de la mână şi i-au cumpărat alimente. De asemenea, i-au încărcat butelia şi i-au plătit facturile de curent până la vară. Mai mult, firma care asigură hrana pacienților la spitalul județean îi va oferi zilnic o masă.

Nu are niciun ajutor: fiul, fratele, sora și soțul i-au murit. Mai are o soră la Vaslui care locuieşte tot singură. Cazul bătrânei a emoţionat o ţară întreagă, mulţi români mobilizându-se să o ajute financiar sau cu produse.

M-am trezit deodată că nu mai rezist. Simțeam că-mi amorțeau mâinile. M-am rugat, doamnă dragă, mor de frig în casă. Mai am o soră la Vaslui, e departe, tot singură e și ea„, a povestit bătrâna la Digi 24 

Citeste si Mobilizare impresionantă a românilor după ce cazul bătrânei din Constanţa care a sunat la 112 ca să anunţe că moare de frig şi de singurătate a fost făcut public

Imagini dezolante în casa bătrânei care a sunat la 112 ca să anunţe că moare de frig şi de singurătate

Locuinţa bătrânei arată dezolant. Nu este racordată la sistemul centralizat de încălzire, iar soba nu-i funcţionează de peste cinci decenii. Ca să nu îngheţe de frig în casă, şi-a izolat-o pe alocuri cu cartoane. În bucătărie nu sunt mai mult de 5 grade. Are un radiator, dar nu-l foloseşte de teama că ar putea plăti mult la curent.

Am radiatorul ăsta, dar de frica banilor și a curentului nu țineam, țineam o oră, două, trei maxim și-l închideam. Casa e mare, e înaltă, e spațioasă, e volum și ce să fac? Să le dau drumul, dar cine-mi plătește? Că eu nu sunt în stare„, se plânge femeia.

Şi ca şi cum asta nu era suficient, tavanul este spart, iar când plouă sau ninge afară îi plouă şi-i ninge şi în casă. Şi-a pus celofan pe pat, ca să nu i se ude aşternuturile, şi mai multe ligheane prin casă. Așa își duce iernile de ani buni. Într-una dintre nopțile trecute a simțit că nu mai poate rezista.

Citeste si Marius a murit după ce a căzut în gol de la 25 de metri. Bărbatul de 48 de ani fugea din calea unui Mercedes care derapase pe A1