Imagini din culisele Chefi la cuțite. Un alai de hornari a mers să alunge ghinionul sezonului cu numărul 13: „Este foarte greu să jurizezi, să bagi de vină și să dai note”

Un alai de hornari din toate colțurile țării a mers la Chefi la cuțite, unde a jurizat bunătățile pregătite de echipe, pentru a alunga ghinionul sezonului cu numărul 13.

23 ian. 2024, 19:07

Chefi la cuțite revine pe micile ecrane cu sezonul 13. De această dată, cei trei șefi – Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea – vor fi înlocuiți de alți patru jurați: Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia.

Filmările pentru sezonul 13 sunt în toi. După cum bine știu și fani emisiunii, preparatele gătite de echipele formate în urma preselecțiilor sunt jurizate de diferite categorii de persoane. Una dintre echipele de jurizare este compusă de membrii Asociației Hornarilor și Constructorilor de coșuri de fum și șeminee.

Citește și: Fanii „Chefi la cuțite” îi plâng pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea: „Superbii noștri chefi! Vă vrem în aceeași formulă, indiferent în care televiziune! Sunteți cei mai tari!”

„Un coleg de-al nostru a participat la preselecții cu o farfurie. Și fiind sezonul 13, le-a propus organizatorilor ca printre cei care vor juriza bucatele să fie și hornarii. Știți că se spune că 13 aduce ghinion și atunci să vină hornarii să jurizeze, ca să spargă ghinionul.

Și uite așa s-a ales o echipă de 11 hornari din cadrul Asociației care să jurizeze. Și printre ei am fost și eu ales să merg să gust bucatele.

A fost o experiență foarte frumoasă, unică aș putea spune. Este foarte greu să jurizezi, să bagi de vină și să dai note. Am jurizat farfurii în care s-a gătit vită și porc. Eu sunt fan vită și mi-a fost foarte greu să aleg între cele două farfurii în care era gătit așa ceva.

Una dintre farfurii avea vita gătită prea tare, dar avea un piure de cartofi cu ciuperci senzațional și ceva ficat de rață. A doua farfurie cu vită avea carnea de vită gătită perfect, exact pe gustul meu, dar nu mi-a plăcut așa de tare garnitura. Oricum bucatele, per ansamblu, au fost foarte, foarte bune. Mie mi-a fost însă extrem de greu să mă decid între cele două farfurii cu vită. Dar experiența a fost una foarte frumoasă!”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, hornarul Nelu Pop.

Citește și: Primele imagini de la Chefi la cuțite. Cu ce își ocupă timpul noii jurați de la Antena 1

Nelu Pop se gândește să participe, în viitor, ca și concurent, pentru a-și testa talentul în bucătărie și a fi și de partea cealaltă a mesei juraților.

Hornarul Ciprian Marek a avut dublă experiență în sezonul 13.

„Eu am fost și concurent, cu încă un coleg, și am propus și varianta de jurizare. Pentru mine nu a fost grea partea de jurizare deoarece am mai participat la emisiunii de acest fel. Farfuriile au fost foarte bine realizate și concurenții au dat dovadă că sunt adevărați bucătari sau viitori adevărați bucătari. A fost o experiență frumoasă!”, a povestit Ciprian pentru sursa citată.