Imagini distopice! În timp ce Putin distruge Ucraina, rușii dau năvala în Ikea să-și cumpere mobilă. Gigantul suedez a anunțat ca își închide toate magazinele din Rusia

Cozi uriașe în magazinele Ikea din Rusia! În timp ce armatele ruse trimise de Vladimir Putin bombardează orașele ucrainene, rușii se grăbesc să cumpere mobilier și articole pentru casă de la Ikea, după ce gigantul suedez a anunțat suspendarea operațiunilor pe teritoriul Rusiei.

03 mart. 2022, 23:12

Decizia luată de compania Ikea vine în contextul invaziei rusești din Ucraina. Clienții ruși s-au înghesuit în magazinele Ikea din Moscova și Sankt Petersburg, precum și la punctele de vânzare din Omsk și Novosibirsk, pentru a cumpăra cele necesare, înainte ca gigantul suedez să se închidă în Rusia.

De asemenea, Ikea își întrerupe operațiunile și în Belarus, având în vedere că este țara care a ajutat Rusia în campania militară împotriva Ucrainei.

„Războiul a avut deja un impact uman imens”, a transmis Ikea printr-un comunicat. „De asemenea, are ca efect perturbări grave ale lanțului de aprovizionare și ale condițiilor comerciale. Din toate aceste motive, Ikea a decis să întrerupă temporar operațiunile în Rusia. Războiul devastator din Ucraina este o tragedie umană, iar empatia noastră și preocupările se îndreaptă către milioanele de oameni afectați”, a spus compania, potrivit DailyMail.

Primul magazin Ikea s-a deschis în Rusia în 2000, la nouă ani de la prăbușirea Uniunii Sovietice, și a devenit unul dintre cei mai importanți angajatori occidentali din națiune.

Nu e singura care a decis să-și scoată produsele din Rusia, în timp ce lumea protestează pe străzile din Moscova și Sankt Petersburg față de invazia rușilor din Ucraina. Rusia a pierdut deja în jur de 100 de lire sterline din comerț. H&M a luat aceeași decizie ca Ikea și și-a închis toate magazinele de pe teritoriul Rusiei. Alte mărci care își reduc legăturile cu țara lui Putin sunt BooHoo, Burberry, Spotify, Netflix, Lukoil.

De asemenea,  Jaguar Land Rover, HSBC, BP ​​și Shell au anunțat și ele că părăsesc Rusia, în timp ce Mastercard și Visa au blocat chiar instituțiile rusești să-și folosească sistemele de plată.

Nicio parte a vieții în Rusia nu a rămas neatinsă. Disney s-a alăturat altor companii de film pentru a întrerupe lansarea filmelor sale în această țară.

Citește și Mercedes-Benz rupe legăturile comerciale cu Rusia. Toyota suspendă producţia după invazia armatei lui Putin în Ucraina. IKEA a decis să-şi suspende activitatea în Rusia

Citește și Au crescut prețurile la Ikea România! Unele produse sunt cu 20% mai scumpe