Imagini dramatice la Institutul Balș din Capitală: Pacienții se luptă pentru viața lor și primesc oxigen pe holurile spitalului

Imagini dramatice au fost surprinse pe holurile Institutului Matei Balș din Capitală. Pacienții cu COVID sunt ținuți în paturi pe holuri fiindcă medicii nu mai au unde să-i țină. Toate secțiile pentru pacienții cu coronavirus sunt ocupate, iar aceasta pare să fie singura variantă.

25 nov. 2020, 00:19
Imagini dramatice la Institutul Balș din Capitală: Pacienții se luptă pentru viața lor și primesc oxigen pe holurile spitalului

Imagini dramatice la Institutul Balș din Capitală

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme pe Facebook.

Pacienții cu COVID-19 aflați în stare gravă, care au nevoie de oxigen, sunt înghesuiți pe holuri și se luptă pentru propriile vieți cu ultimele puteri. Aceasta e realitatea tristă cu care se confruntă România în momentul de față, în timp ce cadrele medicale de la multe spitale din țară avertizează că situația se va înrăutăți.

1.204 pacienți cu COVID internați la ATI în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv un copil. 1.204 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 304.188 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 10.373 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Medicul Beatrice Mahler: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Medicii par să fie din ce în ce mai îngrijorați de situația în care se află țara noastră. Un avertisment dur a fost lansat de medicul Beatrice Mahler despre mortalitatea din cauza COVID-19. Directorul Institutului Marius Nasta susţine că mortalitatea va creşte foarte mult în următoarea perioadă dacă nu va scădea numărul de infectări cu noul coronavirus.

Medicul Beatrice Mahler susţine că „decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”. Directorul Institutului Marius Nasta a explicat faptul că unitatea medicală pe care o conduce este sufocată de numărul în creştere al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Locurile din Secţia Covid sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienţi care ştim că vor veni, solicitaţi de către DSP pentru internare cu stare gravă, pe locurile celor care urmează să fie externaţi.

Este o situaţie care parcă ne sufocă de la o zi la alta, este un corset în care am intrat şi nu mai găsim soluţii. În Secţia COVD lucrurile sunt extrem de delicate, noi am mărit capacitatea şi cu toate acestea nu ştim de unde o să găsim locuri pentru pacienţi care vin peste noapte”, a declarat Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta, la Digi24.